Aktywne Wpisy
Joxek +119
Też się pogodziliscie z swoimi gruzami przez obecne ceny aut? xD
Mam auto z fabrycznym #lpg z 2012 r. Od początku w rodzinie, bezwypadkowe. Jakby nie patrzeć auto ma 12 lat i normalnie zmieniłbym na coś świeższego, ale jak popatrzyłem na obecne ceny używanych aut i jak na przeglądzie diagnosta potwierdził że spodni próg zdrowe. To naprawiłem klimę, zrobiłem sprzęgło, kupiłem nowe wielosezonowe opony i parę innych #!$%@? eksploatacyjnych i będę nim
Mam auto z fabrycznym #lpg z 2012 r. Od początku w rodzinie, bezwypadkowe. Jakby nie patrzeć auto ma 12 lat i normalnie zmieniłbym na coś świeższego, ale jak popatrzyłem na obecne ceny używanych aut i jak na przeglądzie diagnosta potwierdził że spodni próg zdrowe. To naprawiłem klimę, zrobiłem sprzęgło, kupiłem nowe wielosezonowe opony i parę innych #!$%@? eksploatacyjnych i będę nim
magnetotonieja +105
#mecz #heheszki #pasta #austria
Austria: Najszczęśliwszy Naród w Europie:
Według Eurostatu z danych z 2022 roku, Austria jest najszczęśliwszym krajem w Unii Europejskiej. Jakże to może dziwić? Bo przecież współczesnym Austriakom nie brakuje powodów do radości, mając na wyciągnięcie ręki zarówno Alpy, jak i najwyższy standard życia w Europie. A czy może Austriakom zawsze sprzyjało szczęście – od korzystnego położenia geograficznego, przez historię pełną sprytnych manewrów i zaskakujących zbiegów okoliczności, aż po
Austria: Najszczęśliwszy Naród w Europie:
Według Eurostatu z danych z 2022 roku, Austria jest najszczęśliwszym krajem w Unii Europejskiej. Jakże to może dziwić? Bo przecież współczesnym Austriakom nie brakuje powodów do radości, mając na wyciągnięcie ręki zarówno Alpy, jak i najwyższy standard życia w Europie. A czy może Austriakom zawsze sprzyjało szczęście – od korzystnego położenia geograficznego, przez historię pełną sprytnych manewrów i zaskakujących zbiegów okoliczności, aż po
Zacznijmy więc od najmniej popularnego wg. sondaży kandydata, czyli pani Doroty Maksymowicz-Czapkowskiej. Pani Dorota ma 40 lat, mieszka w Gdańsku, ukończyła Zarządzanie na UG i kandyduje z KWW Narodowego Frontu Polskiego - Wojciecha Olszańskiego. Jest przedsiębiorcą, posiada firmę zajmującą się fotografią - Art Studio New Look. Jest prezesem stowarzyszenia Nasz Polski Dom. 12.09.2015 roku była pomysłodawcą i zorganizowała w Gdańsku marsz przeciw przyjmowaniu imigrantów. W sondażach ma od 0 do 1,2% poparcia.
Hasło wyborcze: Polak w Gdańsku Gospodarzem
Strona KWW: http://kwwnfp.pl/
PROGRAM WYBORCZY
1) Ograniczyć napływ imigrantów do Polski, szczególnie tych z obcych kręgów kulturowych.
2) Zlikwidowanie Centrum Wsparcia Imigrantów i Imigrantek i rezygnacja z innych form pomocy imigrantom
3) Stworzyć w Gdańsku godne warunki do życia repatriantom ze wschodu. Zaoferować im mieszkania komunalne i wspierać ich zatrudniających przedsiębiorców poprzez np. na preferencyjne stawki za najem miejskich lokali
4) Stworzenie sztabu złożonego z niezależnych naukowców i prawników, którzy mieliby za zadanie zbadać wpływ hałdy w Wiślince na zdrowie Gdańszczan i podjąć kroki prawne w celu jej usunięcia i wypłaty odszkodowań ew. poszkodowanym.
5) Przyjrzenie się innym "trucicielom" w Gdańsku, np. spalarni Port Service w Nowym Porcie.
6) Stworzenie programu budowy mieszkań komunalnych. Mieszkania komunalne w centralnie położnych dzielnicach zostaną wyremontowane i sprzedane na wolnym rynku. W pierwszej kolejności dotyczyłoby to osób chętnych oraz tych, które nie stać na utrzymanie mieszkania komunalnego.
7) Budowa nowych mieszkań na południu Gdańska, gdzie przenieśliby się lokatorzy z dotychczasowego centrum. Mieszkania te wybudowane by zostały za pieniądze ze sprzedaży starych mieszkań.
8) Nowe budynki byłyby budowane w nowoczesnej technologii modułowej.
9) Problemy komunikacji miejskiej zostaną rozwiązane po konsultacjach z mieszkańcami i fachowcami (w tym sztabami innych kandydatów).
10) Organizacja cyklicznych spotkań z przedsiębiorcami, na których omawiane byłyby ich potrzeby i problemy, a także w jaki sposób miasto może ich wspierać, aby rozwijali swoje firmy na lokalnym gruncie.
11) Miasto powinno przekonywać szkoły do zakupu żywności od lokalnych rolników.
12) Powstanie nowych targowisk z żywnością wolną od GMO i trującej chemii w przystępnych cenach
13) Niewprowadzanie w szkołach ideologii Gender.
14) Zmiana formuły programu Zdrowe Love i wzorowanie się w nim na Viktorze Orbanie. Dodanie elementów obronności i patriotyzmu.
15) Niefinansowanie z pieniędzy miejskich programów szczepień.
16) Niedyskryminowanie nieszczepionych dzieci w placówkach publicznych.
17) Rozbudowanie sieci basenów. Niewykluczone, że bezpłatnych dla mieszkańców.
PODSUMOWANIE:
Moim zdaniem dość wyraźnie widać, że pani Dorota podjęła decyzję o starcie w wyborach dość spontanicznie a jej think tank to rodzina i znajomi. Nie była wcześniej znana i po tych wyborach raczej się to nie zmieni. Dość często myli kompetencje samorządu z kompetencjami rządu i nie wydaje się być zbyt dobrze przygotowana do piastowania urzędu prezydenta. Nie sądzę żeby pani Dorota została czarnym koniem tej kampanii ale na pewno może zgarnąć kilkaset do kilku tysięcy głosów (bardziej 3k niż 8k ( ͡° ͜ʖ ͡°)) w tej kampanii, zwłaszcza od środowisk narodowych.
Posiłkowałem się wywiadem w DB: tutaj
Następne takie podsumowania już jutro, myślę, że 2 a może nawet 3 ( ͡° ͜ʖ ͡°)
I tag do obserwacji, nie ma co kombinować, dziękuję panie @wiedro za inspirację ( ͡° ͜ʖ ͡°) #wyborywgdansku #polityka
#!$%@? co xD
no to dużo powiedziała, w