Wpis z mikrobloga

'W północnych Chinach zanieczyszczenie powietrza spowodowane spalaniem paliw kopalnych, głównie węgla, powoduje, że ludzie umierają średnio o 5,5 roku szybciej niż mogliby.' -  Tim Flannery, Atmosphere of Hope, 2015.

Na załączonej mapce możecie zobaczyć jak wygląda stan powietrza w Pekinie w porównaniu do Warszawy, Oslo oraz Sapporo.
#gruparatowaniapoziomu #smog #ekologia #chiny #ciekawostki
A.....n - 'W północnych Chinach zanieczyszczenie powietrza spowodowane spalaniem pali...

źródło: comment_7wOCTpn5mg9pGDeqnGFEoSfEJ1xSNiaq.jpg

Pobierz
  • 6
  • Odpowiedz
  • 2
@Aedemkun w Pekinie normą jest wszechobecny smog. Mieszkańcy tamtego rejonu czyste niebo i słońce mogą zobaczyć tylko w czasie ważnych wydarzeń jak np olimpiada. Wtedy na terenie miasta włączane są fabryki i zatrzymywana jest produkcja
  • Odpowiedz
@emesc: czyli wychodzi ze z 3 lata mi uciekną :/ ale jestem jeszcze młody wiec moze jest nadzieja ze zamienimy elektrownie na atomowe, zamiast pieców bedzie gaz albo chociaż ludzie przestaną palić śmieci
Dobra #!$%@? kogo ja chce oszukać xd nie ma dla nas nadzie pozostaje wyjechać do mniejszego miasta bo podobno na wsiach jest jeszcze gorzej ;d
  • Odpowiedz