Aktywne Wpisy
johnmaverick +6
siema! mieszkam w samym centrum, woda podniosła się błyskawicznie o metr, zalewa już niektóre zejścia, podesty, schody, dostałem info w nocy od służb, że zalało most w marszowicach, jest zamkniety, woda sie przelewa, na treśnie pokazuje dopiero 450 cm, ale tutaj widac róznice, woda zapiernicza duzo szybciej i wyżej niz jeszcze kilka godzin temu
#wroclaw #powodz
#wroclaw #powodz
picasssss1 +153
Holiday park tego milionera co kazał wały rozkopać w Jeleniej górze. Abstrahując od tego dzbana to kto tam jeździ zdrowy na umyśle xD ni to hotel nie to domek na uboczu, wygląda to jak obóz koncentracyjny.
#powodz
#powodz
Teraz mam pytanie, która z tych firm soczewkowych naprawdę jest coś warta. Ponad 3/4 optyków w moim mieście oferuje soczewki HOYA, które podobno nawet
z najwyższą powłoką bardzo się brudzą i są standardowej(średniej) jakości, nie to co dawne SEIKO. Moja wada to - 4.00, soczewki planuje zakupić z pomniejszeniem 1.67 z wszystkimi powłokami antyrefleksyjnymi. Firmy które mam do wyboru to:
HOYA Cena w ok. 520 zł Japońsko Chińska firma
RodenStock 686zł Niemiecka Firma
S Comfort (Ar Strong+UV) 700zł Polska podobna bardzo dobra firma.
Które mi radzicie wybrać?
Opłaca sie dopłacać do pozostałych czy Hoya w zupełności wystarczy?
ヽ( ͠°෴ °)ノ
#optyk #optyka #okulary #pytanie @GloomySunday
Można zaufać tej firmie HOYA? Wybierając ją zaoszczędzę 250zł jak zamówie od razu z oprawkami. A to będzie zakup na najbliższe 4 lata i te 250zł jestem wstanie dopłacić gdybym faktycznie podniósł komfort i jakoś