Wpis z mikrobloga

Pytanie czysto teoretyczne, bo pewnie w najbliższym czasie i tak nie kupię. Jak wygląda w Polsce sytuacja z eksploatacją Toyoty Camry z lat 90? Ciężko zostać części? I czy kosztują miliony monet, czy jednak nie ma katastrofy? I jak z awaryjnością tego? Wiem że w usa camry to taki odpowiednik passerati b5, nudne, ale ciężko to ubić.
#samochody #motoryzacja #toyota
  • 12
  • Odpowiedz
@mdmicky92: toyota ogolnie jest bardzo popularnym samochodem i nawet jesli nie dostaniesz czesci u mechanika, w co watpie, to zawsze znajdziesz na allegro. One sa.sprowadzane nonstop z japonii, bo polacy uwielbiaja te marke. Oczywiscie sa i czesci do starszych modeli, wystarczy poszukac na nie znam sie kompletnie na samochodach, a potem zlozyc zamowienie. Jak sie nie uda to somsiad pomoze hyhy
  • Odpowiedz
@vargemp: ja się właśnie biję z myślami, czy za kilka miesięcy iść w corollę e11 czy camry xv10 albo xv20, ale tym razem chyba głos rozsądku pójdzie w ruch i wezmę corollę, bo na naszym rynku bezpieczniejsza opcja
  • Odpowiedz
@vargemp: serio xv10 taki wytrzymały? To może z czystej ciekawości niedługo podjadę zobaczyć, niedaleko mnie jest do sprzedania xv10 2.2 manual, jeszcze na czarnych blachach, za śmieszne pieniądze
  • Odpowiedz
  • 1
@mdmicky92

Kupiłeś coś?
mam e11 przedlift że starszym silnikiem bez vvti i czasem się wkurzam że nie ma części. Repaturka tylnego błotnika do 3d- brak, tylko używane. Chłodnica oleju- brak, tylko używane. Jak w tym memie- shut up and take my money. chciałbym dać kasę i kupić coś ze sklepu ale nie- zostają używki. A ja jestem niecierpliwy i nie chce mi się szukać po złomowiskach.
  • Odpowiedz
  • 0
@mdmicky92 powiedziałem wszystkie jakich szukałem w sklepach. Może przesadzam ale cholerka to przecie japoński golf wyprodukowany w tysiącach egzemplarzy, części powinno być dużo. Ale nie wszystkie są .

Filtry są bez problemu, osłona przegubu, uszczelki silnika także, chłodnica klimatyzacji i pierścienie tłokowe nawet. Jednak tak jak piszę jestem trochę niecierpliwą osobą i czasem części nie ma i pozostają używki.
  • Odpowiedz
@Kofas: jeżeli to są tak drobne części, jestem w stanie to przeżyć. Z resztą i tak jak będę kupował, najprawdopodobniej będę ściągał coś z Niemiec z niezbyt dużym przebiegiem, także zanim trzeba będzie wymieniać takie poważniejsze rzeczy to chyba trochę minie
  • Odpowiedz