Wpis z mikrobloga

If you don't believe me or don't get it, I don't have time to try to convince you, sorry.

Tymi słowami Satoshi Nakamoto zakończył swoją odpowiedź Danowi Larimerowi, podczas dyskusji o skalowaniu Bitcoina w 2010r. Dan zasugerował stworzenie "mini banków", opierających się na zaufaniu do nich użytkowników ( _)

Link do wątku (bytemaster - Dan)

Niedługo później w 2013r. Dan stworzył BitShares, oraz był pomysłodawcą zmodyfikowanego systemu POS - DPOS ( ͠° °)
W 2016r. uruchomił scamerski Steem, który pozostawił w 2017 aby wziąć się za kolejny projekt - EOS.
EOS został całkowicie wyprzedany inwestorom już w fazie pre ICO. Poniżej video z prezentacji.
Na początku 2018r. Forbes oszacował majątek Dana na 600-700mln$. Po sukcesie EOSa majątek z pewnością jest dużo większy.

#kryptowaluty #bitcoin #eos #steemit #steem #cybertag
cyberpunkbtc - > If you don't believe me or don't get it, I don't have time to try to...
  • 10
@pawlo74: Chłop kompletnie nie ma hamulców a jak poznałem trochę lepiej chore zasady na jakich działa Steem, to nie mam wątpliwości. Doskonale wiedział co robi i że to nie wypali na dłużej. Ewidentnie projekt żeby się nachapać i mydlenie oczu ludziom
@pawlo74: No, mnie się nie podoba że @noisy opisywał wszędzie ten steem jakby to był idealnie działający przemyślany system, gdzie jest zupełnie inaczej. Ma jednak ode mnie plusa, bo choć się nie przyznaje do tego że steem nie działa jak powinien, to próbował coś w tym zmienić, tworząc Wise. Taki system mający wspomóc odpowiednie dzielenie swoich głosów na dobre wpisy. Tu było widać że zna wady systemu i chce cos z
@pawlo74: Zapędy Dana do tego typu projektów widać już w tym wpisie z 2010r.
No ma swoje serwery, mini-banki... Dyskwalifikuje to projekt jako wolną kryptowalutę, ale przecież on nie robi projektów żeby były użyteczne, lepsze i samodzielne. Robi to co się sprzeda a sprzeda się nie dlatego że jest przyszłościowe, tylko spekulacyjnie, krótkoterminowa inwestycje. Projekt, hype, pompa, exit...
@cyberpunkbtc: dlatego nie można posostawić na obydwu suchej nitki. Obydwaj Dan jak i noisy dokładnie wiedzą, że to nie ma prawa działać a mimo wszystko dalej robią co robią. Nigdy nie uwierzę w ich dobrą wolę, wszystko robią dla pieniędzy.
@cyberpunkbtc: to jest despota dyktator. Pozostaje w projekcie do czasu kiedy ma władzę a jeżeli społeczność zaczyna mieć swoje zdanie i więcej wpływów Dan zbiera swoje klocki i tworzy nowy scam.
Vitalik jaki to jest ale nie tworzy nowych przekrętów. Tak samo @megaloxantha nigdy mnie jeszcze nie zablokował chociaż poniosło mnie kilka razy.
@cyberpunkbtc: ucieknie na sto procent. On nie ma skrupułów sprzedał wszystkie bitcoiny bez zmrużenia oka (zostawił sobie tylko jednego) Nie powinienem o tym mówić ale on tu publicznie o tym pisał i umieścił nawet zrzut swojego starego portfela. Wyobraź sobie, że on kopał bitcoina na CPU wpadało mu 50 bitków co 10 minut. Sprzedał bitcoiny tym bardziej sprzeda etery.