Wpis z mikrobloga

@Marcinowy: Bezpieczne, a dlaczego to szczerze nie wiem, może dlatego, że to chyba zaczerpnięte z Pixelów, szczególnie HDR+ a Google niezbyt lubi się dzielić takimi rzeczami. Z drugiej strony LG też nie zrobi takiej apki bo albo by wyszło na to że #!$%@? soft w aparacie, albo by się okazało, że nie ma po co kupować nowszego LG skoro ten z aplikacją ma super aparat. Ja używam z tego linku i
@Marcinowy:

Na forum xda masz najnowszą wersję i bezpieczną: https://forum.xda-developers.com/lg-v30/themes/cstark27-google-camera-mod-wide-angle-t3747263.

Jedyne co musisz zrobić to włączyć opcje instalacji apek spoza sklepu Play o co jeśli nie masz bodajże poprosi cie przy próbie instalacji.

@jaras2: Tak, obsługuje szeroki kąt. W najnowszej wersji (podałem wyżej link) nie trzeba już dwóch osobnych apek, przełączasz się między aparatami w menu albo przytrzymując ikonkę do zmiany kamer.
@Werdandi: To spoko dzięki :)
A powiedz mi, jak zainstalować ten ThinQ? Bo nie mam tego. Mam Andka 8.0 i wiem że muszę pobrać LG Bridge na PC, podłączyć tel i co dalej? Długo trwa taka instalacja ThinQ?
@Werdandi: Tylko że tej apki LG Bridge nie ma w G Play ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Powiedz mnie gdzie znajdę te ustawienie o instalacji z Nieznanego Źródła w G6 bo szukam i szukam i za cholerę nie mogę znaleźć.
@En1u: A takie pytanko która wersja jest poprawna do LG G5? Bo zainstalowałem najnowszą z tych polecanych (t.j. zaznaczoną na czerwono) i aplikacja działa i się nie wiesza ale w ciągu 30 sekund moc baterii nagle spada o jakieś 5-10% i telefon robi się mega gorący. A w powiadomieniach jest ostrzeżenie, że procesor telefonu jest rozgrzany. Coś nie halo chyba... ¯\_(ツ)_/¯ Wolę usunąć to dziadostwo i używać ciut gorszego HD Camera