Wpis z mikrobloga

Mirki, czytające #unknownews czyli #webdev #komputery #programowanie czy nie macie wrażenia że wpisy @imlmpe stały się od jakiegoś czasu strasznie szczegółowe drobiazgowe i cholernie specjalistyczne?
Średnio się już większość przydaje Kowalskiemu czy nawet średniemu pracownikowi IT bo to już trochę przypomina inny język niż zrozumiały polski....

Zaczyna to być jakiś żargon typu "jak nie stackować preview w overclockingu przy hashowaniu integrali w Romowej wersji API".... zerknijcie np na pkt 13..

Nie ze się przypierdzielam, ale niedługo wcale nie będzie wiadomo o co chodzi..
snwptest - Mirki, czytające #unknownews czyli #webdev #komputery #programowanie czy n...

źródło: comment_0cxh8kzvIkQugVjYeq3mLmWz14coUrM3.jpg

Pobierz
  • 13
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@snwptest: w każdej większej aplikacji stoi load balancer. To że ktoś nie pracował komercyjnie i nie używał, albo nie jest adminem i nie konfigurował, albo nie jest architektem i nigdy tego nie planował, albo nigdy nie uczestniczył w projekcie, w którym był ogarnięty architekt, to sprawa tego co czyta.

HAproxy to jeden z najłatwiejszych i najpopularniejszych load balancerów. Jaki znasz i polecasz inny?

Te wpisy przeznaczone są dla specjalistów: programistów, administratorów
  • 2
@snwptest: ja to raczej traktuje jako ciekawostkę, coś w stylu "o kurcze to tak się da, fajnie". Przecież nie muszę się od razu uczyć jak to zrobić, ale poszerzyłem horyzonty, i wiem że takie coś istnieje :)
  • 0
@snwptest: inna sprawa, że w tych spisach są reklamy, powtórki, słaba jakość, robione na odwal (niektórym nawet nie chce się przetłumaczyć opisu), albo kopiowane żywcem z innych stron, to już inna sprawa.

Te wpisy nie mają być dla Kowalskiego, a dla kucy.

Ale może akurat ten przykład taki wybrałeś. Spróbuj inny.
  • 0
@snwptest: dodatkowo słabo przetłumaczone.

API gateway jako frontend API? Coś nie tak.

Albo nie tłumaczymy nazw własnych i zostawić API gateway albo po prostu brama do AP (coś jak brama sieciowa w sieciach - podobne tłumaczenie).
@snwptest: hmm, czego oczekujesz od zestawienia tech newsów zebranych z HackerNews (napisane w opisie tagu autorskiego którym zawołałeś 9k osób...), szukasz popierdółek to czytaj wp, onet albo oglądaj klawitera ()

@mk321 lol , i co jeszcze ma ci dać znać, pesel , imiona rodziców i numer buta? preferencje seksualne?
  • 0
@mk321 nie znam żadnych loadbalancerów, ze mnie to raczej z zainteresowania informatyk - amator hobbysta (np. zdołałem sobie sam odblokować smartphone i postawić LineageOS na nim i potem jeszcze trochę aplikacji i doprowadzić do używalności) piszę bloga na WordPress i nie wiele więcej. Pozwolisz że swój zawód zachowam dla siebie.
@AgainPsychoX do tej pory mnie ciekawiły i zawsze z nadzieją otwierałem szukając rozwiązań które zmieniają życie w sieci na lepsze

@merti ja
@snwptest: przesadzasz, są tematy które mogą wydawać się bardziej skomplikowane dla pewnych "grup" w IT ale każdy znajdzie coś dla siebie. Na codzień pracuję jako front-end a ten punkt 13 zrozumiałem bez problemu pomimo że nigdy nie pracowałem jako administrator czy devops co nie oznacza że inny front-end nie wytrzeszczy oczu na taki wpis. Newsy Unknow'a zawsze były kierowane do osób z branży i niech tak pozostanie.