Wpis z mikrobloga

mam problem z windows10 i przeglądarką. skaluje mi stronę na 150% (co jest defaultowo ustawione) przez co strona się nie wyświetla jak należy. czy jest jakiś sposób żeby to obejść? żeby dodać dodatkowego css, albo zablokować możliwość powiększenia zdj? Zwykła zmiana ustawień przeglądarki nie wchodzi w gre ;)
#html #css #webdev
  • 18
@redmonk: chce wymusić żeby nie można było skalować strony, a jeżeli jest już powiększona to żeby wróciła do normalnych rozmiarów, a jak nie to jakiś skrypt, który sprawdza czy strona jest powiększona i jak tak to dodawał jakąś klase żeby można było coś dopisać, albo coś tym stylu
@redmonk: poprawnie się skaluje, tylko przez powiększenie header jest na wysokość większy, przez co baner, który jest pod nim przesuwa się niżej i jak się wejdzie na strone to nie widać całego zdj, tylko trzeba scrollować, a klient jest strasznie upierdliwy w tym temacie i chce cały baner widzieć odrazu jak wejdzie.
Źle to wcześniej może napisałm, chcę wymusić przy wejściu na stronę, żeby nie było powiększenia a potem niech użytkownik
@Internetbox to czyli nie skaluje się poprawnie. Różni ludzie mają różne ustawienia skalowania, ja mam na jednym monitorze 125, a na drugim 100. Dostosuj to po media queries I tyle