Wpis z mikrobloga

Jako że chwilę temu bardzo popularny był mem "Po co mi mózg, mam rower", a jako że zazwyczaj rejestruję swoje przejazdy rowerem (te krótsze po mieście, kamerka lepsza niż OC), to wrzucę w wątku kilka foteczek "Po co mi mózg, mam samochód, a prawko z czipsów" ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Na pierwszym zdjęciu widzimy piękne zajechanie przejazdu rowerowego, bo przecież nie można stanąć ani kawałek dalej ani kawałek wcześniej (ʘʘ)
#samochody #miasta #miasto #prawojazdyzchipsow
Wyrewolwerowanyrewolwer - Jako że chwilę temu bardzo popularny był mem "Po co mi mózg...

źródło: comment_j00u8S773adJY1WkYfpU0InVGS7Yajdx.jpg

Pobierz
  • 12
  • Odpowiedz
Ale o co tu chodzi? Gość czeka na wyjazd ze stacji benzynowej, do przodu nie pojedzie, bo się komuś innym wpieprzy, a stojąc przed przejściem by stał do usranej śmierci
  • Odpowiedz
@Wyrewolwerowanyrewolwer: Tu już się czepiaj tego kto tę drogę projektował. Większość wyjazdów jest zrobiona tak, że albo zastawiasz ścieżkę albo wyjeżdzasz tak, że ktoś ci urywa zderzak. Nikt nie będzie dojeżdzał na żyletę do drogi z pierwszeństwem, bo jakiemuś rowerzyście się śpieszy.
  • Odpowiedz
@restecp: @kapo123j: Ja Was doskonale rozumiem. Sęk w tym że dosłownie 400m dalej jest McD i tam przemiła Pani już jakoś była w stanie i stanąć przed przejazdem i wyjechać.

A tutaj nie będzie stał do "usranej śmierci" bo jest sygnalizacja blokująca ruch.
No i oczywiście - jak ma problem z włączeniem się do ruchu to zapraszam ponownie na kurs prawa jazdy ;)
  • Odpowiedz
@kapo123j: I masz rację i jej nie masz. Stoi i blokuje drogę rowerową zapewne widząc, że jedzie rower, równie dobrze mógłby blokować zwykłą jezdnię.
  • Odpowiedz
@Wyrewolwerowanyrewolwer może i jest, nie wiem co to za miasto. Jednakże przed przejściem jest krzak, który również ogranicza widoczność. Dla mnie 1 zdjęcie to bezsensowne najeżdżanie na kierowców, na 2 powinien poczekać przed, zaś na 3 to debilizm kierowcy.
  • Odpowiedz
@Wyrewolwerowanyrewolwer: ja też cię rozumiem, jednak będąc kierowcą to nie jest takie proste jak się może wydawać. Odległości pomiędzy ścieżką, a drogą z pierwszeństwem są zwyczajnie zbyt małe, a stojąc przed ścieżką musisz stanąć również przed przejściem dla pieszych co jest bardzo niebezpieczne, bo wyjazd z takiej pozycji zajmie ci strasznie dużo czasu, a w dodatku wyjeżdżając musisz obserwować dodatkowo pieszych przy przejściu jak i rowerzystów - niewykonalne. Z takich wyjazdów
  • Odpowiedz
a w dodatku wyjeżdżając musisz obserwować dodatkowo pieszych przy przejściu jak i rowerzystów - niewykonalne.

@restecp: Miliony Niemców dają sobie radę, może dlatego że pieszy i rowerzysta to dla nich także uczestnik ruchu drogowego.
  • Odpowiedz
@Fastboot: chodzi mi o wyjeżdżanie w ruchu miejskim ze stopu gdy zatrzymasz się przed ścieżka i pasami tak, żeby już na pewno nie zatrzymać się przed droga na która wjeżdżasz. Musisz brać wtedy poprawkę na te 6-10 dodatkowy metrów i zamiast patrzeć jedynie na jadące auta to patrzysz na pieszych i rowerzystów ( ͡° ͜ʖ ͡°) W sensie po to jest to miejsca za ścieżka, tylko zawsze
  • Odpowiedz
@restecp: W Niemczech naprawdę trzeba uważać bo u nich samochód w mieście to taki "słoń w składzie porcelany".
Kierujący samochodem jadący przez przejście dla pieszych jest traktowany jakby jechał po chodniku.
  • Odpowiedz