Wpis z mikrobloga

Tylko 379$ za elektryczną hulajnogę Xiaomi Ninebot Segway ES2 z Polski
Świetna cena i szybka dostawa ze Słubic.

Xiaomi Ninebot Segway ES2

379.99$ w koszyku
Dostawa z Polski 19$
Świetna cena z Polski, prawie taka jak najniższa cena do tej pory z Chin.

Alternatywa dla m365. ES2 ma amortyzatory z przodu i z tyłu, czego nie ma w m365. Są też inne kola, w ES2 są pełne. ES2 ma podswietlenie i panel, który pokazuje np. prędkość, ma elektryczny hamulec. ES2 szybciej się ładuje. M365 ma troszke większy zasieg, ale nieznacznie [do ES2 można dokupić dodatkową baterię].

Tu porównanie ES2 vs M365

Szersza recenzja ES2

#gearbest #xiaomi #hulajnoga #m365

sebekss - Tylko 379$ za elektryczną hulajnogę Xiaomi Ninebot Segway ES2 z Polski 
Św...

źródło: comment_gjIewxap5Z6pkY0S3fgxYIRUwG2yZcUV.jpg

Pobierz
  • 37
  • Odpowiedz
@Iskaryota: w praktyce ktoś to sprawdza? Chciałbym kupić jakąś hulajnogę, ale nie mogę zdecydować się na coś konkretnego. Do pracy mam niecałe 5.5km, więc dziennie bym robił ok. 11km. Chciałbym jeździć też w zimę, gdy na chodnikach nie będzie śniegu/lodu. Myślałem też nad ES1, bo według specyfikacji ona również by mi wystarczała.
  • Odpowiedz
@Frexor: Policmajstry w całej polsce dostali wytyczne co do wyglądu i cech charakterystycznych tegoż oto pojazdu, szykuj się na pościg na bombach, 10 lat więzienia lub 100 zł grzywny.
  • Odpowiedz
@Andczej: norma europejska PN-EN15194 oraz definicja "rower" w kodeksie drogowym.

rower - pojazd o szerokości nieprzekraczającej 0,9 m poruszany siłą mięśni osoby jadącej tym pojazdem; rower może być wyposażony w uruchamiany naciskiem na pedały pomocniczy napęd elektryczny zasilany prądem o napięciu nie wyższym niż 48 V o znamionowej mocy ciągłej nie większej niż 250 W, którego moc wyjściowa zmniejsza się stopniowo i spada do zera po przekroczeniu prędkości 25 km/h

W
  • Odpowiedz
@Zbiniu znowu to samo i wolne tłumaczenie przepisów XD

Hulajnoga to nie pojazd i nie rower tylko traktowana jest jako pieszy zgodnie z PORD.

Jak możesz do hulajnogi dorabiać definicje roweru skoro nie masz jak uruchomić naciskiem pedału napęd elektryczny. Dodatkowo sama #!$%@? nie spełnia definicji roweru.

Wciąż czekam na ARTYKUŁ PRAWNY, a nie jakiś tekst napisany przez kogoś kto klepie byle co w klawiaturę.

@Frexor
  • Odpowiedz
@Zbiniu dodam tylko, artykułu nie znajdziesz bo go nie ma, znajdziesz jedynie takie bzdury i wolne tłumaczenia jak to, a kolizji z M365 i innymi było już wiele oj wiele
  • Odpowiedz
@Andczej: czyli nie ważne jaka moc i prędkość (oczywiście w granicach zdrowego rozsądku) i tak będę kwalifikowany jako pieszy? Jak rozumiem, to czysto teoretycznie może mnie straż miejska zatrzymać za to, że poruszam się ścieżką rowerową, a jestem pieszym?
  • Odpowiedz
@Frexor nie jest to rower więc nie możesz, ale też nie jest to pojazd.

Aktualnie nie ma ograniczeń, ale przez popularność tego sprzętu to się szybko zmieni.
  • Odpowiedz
@Andczej: dobra, ogarniam. Czyli formalnie nawet straż miejska/policja nie wie co ze mną zrobić, więc nawet nie będą zaczepiać. Dopytuję się, bo na ścieżce rowerowej, którą codziennie jeżdżę do pracy rowerem często stoi policja i sprawdza numery rowerów.
  • Odpowiedz
@Andczej: Dokładnie.

1. Przepis o 250W, gazie uruchamianym poprzez nacisk na pedały a nie manetke dotyczy rowerów i to tych głównie sprzedawanych na terenie uni.

2. Policja nie weźmie ci hulajnogi by dać ją technikom do sprawdzenia. To że nie ma naklejki na silniku jaką ma moc znamionową nie jest jednoznaczne z korzystaniem z 500W i więcej.

3. Hulajnoga to nie pojazd, przepisy jej nie dotyczą bo nie jest ona poprostu
  • Odpowiedz
@Frexor: jeśli sprawdzają każdemu rowery bo mają smutne życie to na bank będą mieli do ciebie problem ale nie będą mogli ci nic zrobić, nie stresuj się, zamontuj kamere i wszystko nagrywaj. Jeśli będziesz jechał rozważnie i ostrożnie wygrasz każdą rozprawe w sądzie jeśli stwierdzą że masz jeździć chodnikiem wśród pieszych a nie drogą rowerową
  • Odpowiedz
@sebekss: Siema, masz moze jakiś link do strony gdzie znajdę wszystkie przedmioty wysyłane z Polski na Gearbest? Chyba, ze da się to wygenerować na bezpośrednio na stronie?
  • Odpowiedz