Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 18
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@PMV_Norway: jednak działania Żydów mają wpływ na nasze życie tak samo napływ muzułmanów będzie miał w przyszłości i ma po części teraz. Skończ więc to lewackie pieprzenie. Nie mam nic do filmu Kler, sam się na niego wybiorę, ale jak już jechać to po wszystkich a nie że wybiera się temat za który głowy ci nie odetną (w przypadku muslimów) albo będziesz miał z-----e życie w sferze publicznej, wszyscy się
  • Odpowiedz
Znów najwięcej maja do powiedzenia ci którzy filmu nie widzieli, no i nie zobaczą, bo obraza ich uczucia religijne?

@PMV_Norway: Jak z przedstawieniem "Dogma". Pozew o obrazę podpisało 12 osób, a w toku postępowania okazało się, że spektakl widziały... cztery.
  • Odpowiedz
  • 0
@solus_ipse lewackie powiadasz? Widać własne zdanie to już lewa ka logika bo ci nie pasuje? Jaki odsetek mamy muslimow i Żydów w Polsce? Zrobiono film fabularny, który dotyka problemów z jakimi zmaga się kk nie tylko w Polsce ale 8 na świecie. Nie uważasz że na tym rodzimym podwórku większą kontrowersje będzie właśnie taki film a nie o Żydach? Film ma się sprzedać, zarobić kasę. Bo o to chodzi w tym
  • Odpowiedz
@PMV_Norway: uważam, że temat Żydów wśród Polaków jest dosyć popularny i też można zrobić jakiś film o tym jak wygląda proces obrzezania i ukazanie, że jest to barbarzyńska ingerencja w ludzką cielesność. Kolejny przykład to jak Żydzi się wzajemnie wspierają i jak trzęsą kinem amerykańskim, rządami. Znalazłoby się tego na serio sporo.
  • Odpowiedz
  • 0
@solus_ipse zapewne znajdzie się sporo i jeszcze więcej. Chciałbym zauważyć że obrzezanie występuje i w chrześcijaństwie, w dodatku ortodoksyjnym gdzie odkraja się na żywca małym dziewczynką wargi sromowe. Myślisz że film o tym jak Żydzi rządzą w Holywood zainteresuje Kowalska by poszła i wydała 25zl na bilet w kinie?
  • Odpowiedz
@PMV_Norway:

Cześć wszystkim Wykopkom, cześć Norawy, założyłem konto, żeby napisać komentarz. Poza tym 6 lat czytam wypok i śledzę najważniejsze wydarzenia w Polsce i świecie.
Chciałbym skomentować z punktu widzenia chrześcijanina katolika film "Kler". Są to absolutnie moje spostrzeżenia, nie czerpałem z żadnych "internetowych źródeł". Oglądałem tylko zwiastun filmu i komentarz Janusza Gajosa do filmu.
Film "Kler" cieszy się duża popularnością.
1- Żyjemy w wolnej Polsce każdy może oglądać co chce
  • Odpowiedz
@Prezes_roku: dzięki za linki. Jednak nie zmienia to sensu mojej pierwszej wypowiedzi, że za obrażanie muzułmanów można źle skończyć a szansę na to, że za Kler Smarzowskiemu miałaby grozić śmierć sam przyznaj są nikłe.
  • Odpowiedz
  • 1
@gadzina123 pytanie jest podchwytliwe troszeczkę. Bo odpowiadając, że może urazić uczucia, wskazuje że człowiek wierzy w kościół i przyjmuje go bezrefleksyjnie. A ksiądz wbrew pozorom to zwykły facet, natury nie da się oszukać
  • Odpowiedz