( ͡°͜ʖ͡°) naczytałem sie tutaj o #factorio i tak sobie od jakiegoś czasu pykam...napotkałem dziś nie fajny problem. Wie ktoś może jak ograniczyć ilość płynu jaka pompuje sie do cysterny kolejowej ??? Funkcja ustawienia ilosci w opcjach pociagu zdaje sie nie działac bo co bym nie zrobił to leje mi płynu pod korekヽ( ͠°෴°)ノ
@lord_z: da się to zrobić tą logiką zielonych i czerwonych przewodów, musisz mieć ten szajs co odczytuje stan napełnienia, i wysyła sygnał sterujący do pompy.A czemu nie chcesz zalewać pod korek? bo zbyt długo to trwa? Jeśli tak to możesz ustawić by pociąg odjeżdżał po określonym czasie postoju
@temokkor: Nie chce lać do pełna bo po kilku kursach mi zmagazynowanego płynu zabraknie i pociąg bedzie stał ,a przewoże nim jeszcze inne rzeczy. Pokombinuje z tymi kabelkami ,a jak mi sie nie uda to faktycznie ustawie limit czasu postoju :)
@lord_z: Lepiej po prostu daj się napełnić do końca, bo i tak będzie musiał wozić i tak, a po prostu ewentualnie zwiększ produkcję. Nie ma co się bawić, bo to jest tylko 25k, to jest nic.
Albo po prostu zrób dwa pociągi.
Możesz też pobawić się w beczki.
Generalnie, taka zabawa nie warta świeczki jest, ALE. Logika to istotna rzecz w factorio i warto się jej nauczyć, więc próbuj. To
@lord_z: musisz podlaczyc sterownik decyzyjny wejsciem pod stacje, ustawic stacje na zczytywanie zawartosci pociagu, wyjscie sterownika pod pompe, pompe daj by dzialala jak dostanie jakis sygnal, i ustawic sterownik zeby wysylal ten sygnal tylko jak danego plynu jest mniej niz ustalona wartosc ( ͡°͜ʖ͡°)
@sierzchula: i to jest to (ʘ‿ʘ) Działa pięknie, dzięki wielkie kolego!! @cvany wiem że będę musiał robić tego więcej i zaparkowanie całej cysterny nie będzie problemem ale się tak jakoś uparlem że chce mieć pół. Szkoda że ta funkcja w grze jest "zepsuta" i trzeba kombinować, ale jak widać można
Wie ktoś może jak ograniczyć ilość płynu jaka pompuje sie do cysterny kolejowej ???
Funkcja ustawienia ilosci w opcjach pociagu zdaje sie nie działac bo co bym nie zrobił to leje mi płynu pod korekヽ( ͠°෴ °)ノ
#factorio
oczywiscie istnieje ogromna szansa ze coś zle zróbiłem
Albo po prostu zrób dwa pociągi.
Możesz też pobawić się w beczki.
Generalnie, taka zabawa nie warta świeczki jest, ALE. Logika to istotna rzecz w factorio i warto się jej nauczyć, więc próbuj. To
Działa pięknie, dzięki wielkie kolego!!
@cvany wiem że będę musiał robić tego więcej i zaparkowanie całej cysterny nie będzie problemem ale się tak jakoś uparlem że chce mieć pół. Szkoda że ta funkcja w grze jest "zepsuta" i trzeba kombinować, ale jak widać można