Wpis z mikrobloga

@arcxa: Przecież ta podłoga nie jest biedacka, kolor też spoko jak i samo drewno. Po prostu położone w najbrzydszą mozaikę z możliwych, ale to już bardziej kwestia gustu...panele też można wybrać obrzydliwe.
  • Odpowiedz
@gokotgo: Nie zaprzeczam - na polozenie parkietu mozna wydac kupe kasy. Po prostu ciekawi mnie popularnosc tego typu podłóg w polsce. Oczywiscie gusta są różne - wg mnie strasznie obrzydliwy typ podlogi. Kojarzy sie z sala treningowa, a nie przytulnym pokojem.
  • Odpowiedz
@arcxa: no bo fakt w PRL kiedyś to była chyba najpopularniejsza mozaika, to była jedna z nielicznych dostępnych "podłóg" i to było już tak poukładane na większych kawałkach jakiejś tektury czy czegoś, żeby się szybciej kładło. I tak było to wtedy bardzo często spotykane i pewnie w wielu miejscach pozostało do dzisiaj. Tylko ta podłoga ze zdjęcia jest o niebo lepiej wykonana i lepsza gatunkowo, nie wiem czemu ktoś zdecydowała się
  • Odpowiedz
@arcxa tańsze są drobne klepki- króciutkie deseczki, gubią się sęki i uszkodzenia. Im większa deska tym drożej. A żółty kolor to naturalny dąb, teraz się koloruje: bieli, przyszarza itd
  • Odpowiedz