Wpis z mikrobloga

Chciałbym sprawić sobie czytnik amazona i mam dwa pytania.
1) czy szukać wersji z podświetleniem? W internecie jest szeroko zachwalana. Czy wtedy wzrok nie męczy się podobnie jak przy czytaniu np z tabletu?
2) czy urządenie ma możliwość odsłuchiwania audiobooków i zapamiętywania ostatniej pozycji utworu?

z góry dziękuje za odpowiedzi

#kindle
  • 12
@lalalandou
Albo kupisz od razu z podświetleniem, albo etui lampka. Opcja pierwsza zdecydowanie jednak lepsza.
Z tego co pamiętam, to kindle nie ma ani głośnika ani wyjścia słuchawkowego... ale mogę się mylić (mam bardzo starą wersję)
@lalalandou:
1. Czytnik nie swieci swiatlem jak tablet/telefon w twoje oczy. Diody oswietlaja ekran i nie wzrok sie kompletnie nie meczy. To jest wlasnie jedna z zalet eczytnikow.

2. Niema, obecnie chyba juz zaden czytnik amazonu, nie ma mozliwosci podpiecia sluchawek i odtwarzania dzwieku. Napewno nic z podstawowych wersji kindle touch czy paperwhite.
@lalalandou: no to model sprzed 7 lat okolo,trzebaby dokladnie sprawdzic. Od kilku generacji touch juz nie ma mozkiwosci wpieci sluchawek. Jest ponoc opcja podpiecia przenosnej dzwiekowki po usb, ale jak to dziala i co obsluguje nie wiem.

Tak reklamy mozna wylaczyc.