Jak dodać SSD -> Jak rozkręcić iMaca -> Jak wyczyścić matrycę -> Jak odkurzyć matrycę -> Jak zbudować namiot bezpyłowy Apple, oby was pokręciło. To, że całość jest poskładana w cudaczny sposób to jeszcze można przeżyć, ale sposób montażu ekranu to porażka po całości. 30 minut na rozebranie, 10 na montaż, 20 na złożenie i 2 godziny na próby zamknięcia tego padalca tak, żeby od środka nie było żadnych pyłków
@tony_rogalik: czy ja dobrze widzę? Wkrętaki za 5 zł z allegro? xD Kupiłem raz takie do naprawy nokii, Torx T5 użyłem tylko dwa razy do rozkręcenia i skręcenia, po tym nadawał się do śmieci :D
@ptasiek2: @dziekuje: skręcanie jak skręcanie - nie jest szczególnie problematyczne, ale montaż ekranu mogli by lepiej rozwiązać (choć i tak cieszę się, że całość nie jest sklejona). Ekran jest za szybą - uszczelnień właściwie nie ma, więc z czasem i tak zaciąga to kurz, a dodatkowo złożenie całości bez pyłków graniczy chyba z cudem
@dziekuje: Co mają dobre układy do tego że chcesz sobie samemu wymienić dysk SSD albo dołożyć ramu. I nie wydawać setek zł na serwis albo nie tracąc godziny na to.
@carving85: i to jest przemyślana budowa - ekran jako całość, a całe flaki dostępne po zdjęciu tyłu obudowy. Jednak da się, nawet mimo tego, że jest to AIO. Apple odleciał już tak daleko, że raczej nie wróci do tego poziomu
@tony_rogalik: Jeszcze w lapkach jestem w stanie zrozumieć pewne dziwne rozwiązania tłumacząc to tym że robią to tak a nie inaczej żeby było malutkie lekkie i wytrzymałe.
Ale tutaj to nie musi być malutkie ani lekkie. Nikt się nie obrazi jak będzie 2 cm grubsze a każdy będzie zadowolony z tego że sam sobie ramu dołoży.
No ale wtedy serwisy mniej kasy zgarną no i samo apple bo ktoś nie weźmie
@tony_rogalik: Ciesz się, że masz model z 2011 roku - szyba przed ekranem jest wygodnie umieszczona na magnesach, łatwość demontażu to bajka w porównaniu z obecnymi modelami. Od 2012 ekran jest sklejony z obudową.
Apple, oby was pokręciło. To, że całość jest poskładana w cudaczny sposób to jeszcze można przeżyć, ale sposób montażu ekranu to porażka po całości. 30 minut na rozebranie, 10 na montaż, 20 na złożenie i 2 godziny na próby zamknięcia tego padalca tak, żeby od środka nie było żadnych pyłków
#komputery #apple
A tak to może wyglądać kiedy firma trochę pomyśli i zrobi coś user friendly
Apple odleciał już tak daleko, że raczej nie wróci do tego poziomu
Ale tutaj to nie musi być malutkie ani lekkie. Nikt się nie obrazi jak będzie 2 cm grubsze a każdy będzie zadowolony z tego że sam sobie ramu dołoży.
No ale wtedy serwisy mniej kasy zgarną no i samo apple bo ktoś nie weźmie