Wpis z mikrobloga

@bomba4: #!$%@?ą mnie już tacy piwosze-neofici, co to #!$%@? całe życie walili harnasie za 1,99 i inne tatry, a teraz nagle koneserzy piw.

Pół biedy, jak ustawiasz się na piwo w plenerze. Teraz każdy monopolowy musi mieć w lodówkach jakieś ciachany palone, kormorany niskosłodzone i inne żywe bezglutenowe, nabierze sobie taki 6 różnych do siatki i zadowolony nie truje dupy. Ale nie daj boże kup sobie piwo jakiegoś większego browaru. Nie mówię to o obiektywnie #!$%@? harnasiach, żubrach czy innych tyskich, ale normalnych piwkach typu perła czy Łomża, co to przyjemnie obalić latem bez kontemplacji bukietu smakowego. Zaraz się zaczyna:

- hurrr durrr co ty pijesz, koncernowe siki, #!$%@? tekturo, za tyle samo mogłeś mieć ekokraftowy CIEMNY PRZENICZNY LAGER PILS PALONY JASNY PEŁNY z BROWARU KOCZKODAN, mmm, pacz jakie to dobre, wyliżem jeszcze butelke po
  • Odpowiedz
@AvantaR: polecam, kupiłem sobie kiedyś buteleczkę, raz na jakiś czas można spróbować. Ma dosyć złożony smak - warto zwrócić uwagę w jakiej temp. powinno być serwowane - to nie jest piwo, które powinno być bardzo zimne, raczej tylko schłodzone (ktoś już wyżej wspomniał)
  • Odpowiedz
@Shatter: Zajmuje 2 miejsce w Rankingu za Toppling Goliath Kentucky Brunch, ale jego obecnie nie ma na rynku(ostatnie wypuszczono w 2014) i było tylko przez 2 lata - po 300 butelek na rok. A Westwleteren XII jest cały czas dostępne
  • Odpowiedz
@Shatter: Najlepsze w rankingach, nie musi oznaczać najlepszego dla Ciebie. To piwo ma najlepsze oceny na portalu, który jest piwnym rankingiem. Dla Ciebie może to być 1/5, ale dla większości będzie to sztos i piwo będzie zajmować 1 miejsce.
  • Odpowiedz