Wpis z mikrobloga

Manjaro Linux ze mną od:

Filesystem created: Wed Mar 15 21:47:12 2017

Używany każdego dnia, dzisiaj leci do kosza i zastępuje go Windows.
Nie mam już do niego siły. Posypał się, nie mam ochoty go naprawiać, zamula strasznie. Już przesadą było to, że nie działa na tym w żaden sposób najprostsza drukarka Brother.
Zaczynałem od Red Hata kupę lat temu, potem Slackware (super distro ale było bardzo mało pakietów, trzeba było tworzyć samemu), Gentoo skrawane i kompilowane pod siebie (plus duża ilość pakietów). Slack i Gentoo były najlepsze. Potem zmęczony grzebaniem był Ubuntu ale nie mogłem się nigdy do niego przekonać, a teraz to co porobili z GNOME to dno ale oni wiedzą lepiej, ok niech im będzie :) Arch'a też bardzo miło wspominam, długo się kumplowaliśmy. To były lata Linuksa, teraz pora na lata życia...

#linux #windows #systemy #komputery
  • 2
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@shiningsky: tragicznym wręcz, ale tyle lat działało i jakoś się żyło. Na serio nie mam do tego już siły, żeby zwykła głupia drukarka nie działała to już przesada. Do tego edycja filmów - ok są jakieś programy ale bez jaj, większość to jakaś kaszana, w której nie idzie wygodnie pociąć filmu. Wczoraj jak złączyłem komendą mkvmerge 3 filmy to się tego oglądać nie da. A odpalając avidemux ucina dół okienka,
  • Odpowiedz