Wpis z mikrobloga

@PhilipNlol: A no dlatego ze procek jest 12% szybszy na rdzeniu i 20% ogólnej wydajności, której nie odczujesz w codziennym użytkowaniu.
Bateria jest taka sama a dzięki prockowi wykonanemu w 7nm zaoszczędzili na pracy baterii 30 min.

Poza tym gorszy ekran, gorsza rozdzielczość, brak 3D Touch
  • Odpowiedz
@Rycerz_Klatki_Schodowej: Wolałbym wydać 600 zł mniej i mieć nowszego ajfona w dodatku szybszego i ulepszonego niż X. Także ta teoria o szybszym procku i wydajności równa się z tym, że różnicy w wyświetlaczu też nie odczujesz. Ale uwielbiam wskakiwanie na poziom "eskpercie", dobrze, że jeszcze mi po rodzinie nie pojechałeś, bo obraziłem Twój światopogląd XD
  • Odpowiedz
@PhilipNlol: Powiem ci ze odpisywałem w kilku postach i odpisałem pierwotnie na różnice między X a XS... po wprowadzeniu komentarza przeczytałem ze chodziło o XR... i tyle co zdążyłem edytować to edytowałem.

Nie spinaj się expercie. Panien się poprawie.
  • Odpowiedz
@frifinker: X, nie wiem, ale brak 3dtoucha i ekran jak ze smartfonów za 500zł przekreslaja XR dosłownie. 3DTouch to jest cos co wyroznia te całe ajfony od konkurencji, jak masz ochote kupic XR to lepiej kup flagowego androida za 500zł mniej np Huawei p20 pro, potrójny aparat, ajfon nawet tego nie ma ¯\_(ツ)_/¯
roznica w 720p+ a 1080p+ w 6calowym ekranie jest bardzo widoczna, najlepiej porownac obydwa ajfony w sklepie
  • Odpowiedz
@kirk85: Ja osobiście nie używam w ogóle 3D Touch, a ma być coś takiego jak Haptic Touch, co kto lubi i kwestia wyboru. Co do aparatu, to tutaj się nie zgodzę, bo z tego co na razie wiadomo, niczym nie odstaje od iPhone Xs w kwestii jakości zdjęć, ale jak będzie na żywo to się okaże.
  • Odpowiedz
@kirk85: Mnie jedynie smuci ta rozdzielczość. Nie wiem jak wygląda porównanie w iPhone względem 720p a 1080p. Nie wydaje mi się, żeby to była jakaś odczuwalna różnica, bo przecież podobny ekran funkcjonował w innych modelach iPhone i dawało się radę. Niemniej jednak na żywo to zawsze coś innego
  • Odpowiedz
@PhilipNlol: Ok, teraz mogę ci na spokojnie odpisać, ale z tego co widzę ludzie w większości już użyli chyba wszystkich argumentów.

Dlaczego wybrałbym na miejscu OP iPhone X a nie Xr.

1. Xr ma gorszy aparat fotograficzny z pojedynczym obiektywem, a sam ZOOM jest tylko cyfrowy i tylko albo na szczęście tylko x3. Sam efekt bokeh w iPhone Xr jest robiony programowo co w większości przypadków będzie stwarzało problemy z rozmyciem tła i wyszczególnieniem pierwszego i drugiego planu.
W iPhone X jest podwójny aparat, jeden z nich to obiektyw szerokokątny z 2x ZOOM optycznym i 6x
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Rycerz_Klatki_Schodowej: o kurde zadając moje pytanie nie spodziewałem się, że ktoś poświęci tyle czasu na odpisanie i uzasadnienie wypowiedzi. Szacun i dzięki wielkie za pomoc :-) Namówiłeś mnie na X 2017! Przy okazji mógłbyś doradzić czy warto czekać na obniżkę ceny Xa 64GB? Dziś był w promocji za 4090zl w xkom. Już prawie kupiłem gdyby nie to, że chciałem srebrny a był czarny. Jak myślisz warto jeszcze czekać na spadki?
  • Odpowiedz
@frifinker: Nie ma co czekać na ostatnia chwile. Przypominam, że iPhone X został wycofany z oficjalnej sprzedaży i jest dostępny jedynie u oficjalnych dystrybutorów.
Jeżeli będzie promocja to tylko na jakieś ostatnie sztuki, chyba ze dystrybutorzy nie planują tych obniżek bo wiedza że i tak zejdą.

Także nie ma na co czekać bo czekając okaże się że już nie ma na co czekać.
  • Odpowiedz