Oceniliśmy razem już 15 animacji! W ostatniej ankiecie 817 mirków wyraziło swoją opinię o serialu animowanym "The Simpsons". Aż 63% osób zaznaczyło, że widziało pojedyncze odcinki, 21% obejrzało większość serialu, 8% wciągnęło się na tyle, że wchłonęli całość (podziwiam ( ͡°͜ʖ͡°) ) i również 8% w ogóle nie miało do czynienia z Simpsonami. Według Was Simpsonowie zasługują na ocenę 8,18, co jest wynikiem zbliżonym do tego na Filmwebie (8,0), ale niższym od oceny na IMDb (8,7).
Na dziś podrzucam tytuł stosunkowo nowy i zarazem wyróżniający się spośród współczesnych kreskówek kierowanych (w teorii) do dzieci- "Over the Garden Wall" (Po drugiej stronie muru; 2014);
Zasady: Oceniamy kreskówki oraz filmy animowane z różnych okresów. Głosujemy w skali 1-10, ocena będzie uśredniona i porównana z ocenami na portalu IMDB i Filmwebie. Głosowania będą się odbywać co 1-4 dni w zależności od wolnego czasu. W komentarzach będzie jeszcze jedna ankieta na temat tego czy widziałeś daną animację.
Ten serial to praktycznie podróż Dantego przez kreskówkowe piekło, bardzo dużo jest tam nawiązań do Boskiej Komedii. Jak dla mnie jeden z najlepszych nowoczesnych animowanych projektów jakie miałam okazję zobaczyć.
@Dymass: bardzo dobre bo: a) zamknięte w kilku odcinkach b) ma swój styl c) specyficzny humor i sposób opowiadania historii b) @Jeleniowa: wyżej wspomniane nawiązania d) creepy as fuck
@Zaff: świetna muzyka, fabuła i symbolika. Do końcówki mam parę zastrzeżeń, lecz nie zmienia to faktu, że OtGW to lepsza z lepszych animacji jakie widziałem. Jest jeszcze komiks z tym małym gówniakiem, ale raczej adresowany stricte dzieciom.
Aż 63% osób zaznaczyło, że widziało pojedyncze odcinki, 21% obejrzało większość serialu, 8% wciągnęło się na tyle, że wchłonęli całość (podziwiam ( ͡° ͜ʖ ͡°) ) i również 8% w ogóle nie miało do czynienia z Simpsonami.
Według Was Simpsonowie zasługują na ocenę 8,18, co jest wynikiem zbliżonym do tego na Filmwebie (8,0), ale niższym od oceny na IMDb (8,7).
Na dziś podrzucam tytuł stosunkowo nowy i zarazem wyróżniający się spośród współczesnych kreskówek kierowanych (w teorii) do dzieci- "Over the Garden Wall" (Po drugiej stronie muru; 2014);
Tag do obserwacji/czarnolistowania: #wykopowekreskowki
Zasady: Oceniamy kreskówki oraz filmy animowane z różnych okresów. Głosujemy w skali 1-10, ocena będzie uśredniona i porównana z ocenami na portalu IMDB i Filmwebie. Głosowania będą się odbywać co 1-4 dni w zależności od wolnego czasu. W komentarzach będzie jeszcze jedna ankieta na temat tego czy widziałeś daną animację.
Top 5 seriale:
Top 5 filmy:
Miłej zabawy :-).
#wykopowekreskowki #kreskowki
Na ile oceniasz serial "Over the Garden Wall"?
Sponsor: Grupa Facebookowa z promocjami z chińskich sklepów
Nie chcesz być wołany/a jako plusujący/a? Włącz blokadę na https://mirkolisty.pvu.pl/call lub odezwij się do @IrvinTalvanen
a) zamknięte w kilku odcinkach
b) ma swój styl
c) specyficzny humor i sposób opowiadania historii
b) @Jeleniowa: wyżej wspomniane nawiązania
d) creepy as fuck