Wpis z mikrobloga

Ktoś moze pogrywa w Motorsport Manager 3 Mobile?

Mam obecnie trzeci sezon, z zespolem scigam sie w seriach GT ale myślę o spróbowaniu sił w Endurance. Pytanie - skoro jest tam jest 3 kierwców per auto, czy to oznacza ze do pełnego zespołu będę musiał dotrudnić jeszcze czwórkę? Wydaje mi sie, ze to zabije mój budżet by opłacać kontrakty aż 6-ciu kierowców.

Druga kwestia i pytanie o interface podczas wyscigu. Ktoś wie, co oznaczają te tarcze z wykrzyknikiem które czasami pojawiają się na livetimingu przy nazwiskach innych kierowców?

#f1 #motorsportmanager
Pobierz Ptasi0r - Ktoś moze pogrywa w Motorsport Manager 3 Mobile? 

Mam obecnie trzeci sez...
źródło: comment_ss8F64GmOnQm2n54ZmjkV5GOG7rHGK4I.jpg
  • 11
@Ptasi0r: tarcze przy livetimingu oznaczają usterkę auta. Na pitstopie można to naprawić, a im dłużej auto jedzie z usterką tym tempo wyścigowe spada. Jak się przeniesiesz do tej serii endurance to Ci gra sama dołoży brakujących kierowców.
@gappaz: Czyżby kierowcy AI mieli az tyle usterek? Bo podczas wyscigu dosyć czesto pojawiaja sie te tarczki przy ich nazwiskach. Sam, na kilkanascie wyscigów w seriach GT raz miałem sytuacje ze moj kierowca uszkodził sobie splitter i póki nie naprawiłem w boxie to miał -0,3s/lap

Czyli w Endurance będe płacił za swoich podstawowych dwóch kierowców a pozostali czterej to jacyś randomi którzy będą dla mnie dostępni podczas wyścigu jako dodatkowe opcje
@Ptasi0r: Mi się potrafiło zdarzyć, że mój słabszy kierowca miał awarię różnych części i to niezależnie od reliability całego auta. W Endurance będziesz miał swoich dwóch kierowców i pozostałych 4 za śmieszną stawkę.
@Ptasi0r: Ja w Endurance robilem tak, że do lepszego auta wkładałem dwójke kierowców ktorych mialem zakontraktowanych + 1 leszcz a do gorszego auta jeden dobry zakontraktowany na 1 sezon + 2 leszczy. WIem, że dla wyrównania szans powinno byc odwrotnie ale takie combo dawało z reguły 1-2 , a po sezonie wrocilem do single seaterów i nigdy wiecej endurance nie ruszyłem :P
@deathmagnetic: Jeden sezon bym spróbował, mam dwóch kierowców z wysokim skillem Smoothness wiec mogliby sie tam sprawdzić. Z drugiej strony, jezdzac na Invitation Event w endurakach, widziałem ze dochodzi tam nowy parametr zwiazany z tym ile dany kierowca za kółkiem wytrzyma i spore znaczenie ma tez tempo spalania paliwa.