Aktywne Wpisy

choochoomotherfucker +424
Nie do końca rozumiem hejt na użytkowanie SM42 z węglarkami w mieście jako osobówki. Sama się takowymi nie poruszam, natomiast podobają mi się i widzę szereg plusów:
+ siedzisz wysoko, światła innych aut nie rażą tak mocno w nocy
+ doskonała widoczność na pół miasta
+ przestronne wnętrze, zmieści się rodzina, pies, rower, wózek, zakupy i pół osiedla
+ radzi sobie z krawężnikami, śniegiem i torami bez narzekania
+ charakterystyczny warkot i wstrząsy skutecznie wyciszają myśli i
+ siedzisz wysoko, światła innych aut nie rażą tak mocno w nocy
+ doskonała widoczność na pół miasta
+ przestronne wnętrze, zmieści się rodzina, pies, rower, wózek, zakupy i pół osiedla
+ radzi sobie z krawężnikami, śniegiem i torami bez narzekania
+ charakterystyczny warkot i wstrząsy skutecznie wyciszają myśli i
źródło: taxi4
Pobierz
HADESP2K +66
przysięgam już nigdy nie kupię głupich akcji, tylko etf i obligacje watykańskie 2137 letnie, ale daj mi wyjść panie oracle na zero #gielda
źródło: 1000022389
Pobierz

jakiej baterii mogę użyć w aparacie analogowym zamiast Mercury 1.3V? Jest ona potrzebna do działania światłomierza.
#fotografia #fotografiaanalogowa #kiciochpyta
@koszyn: Tu masz zestaw zamienników. http://www.smallbattery.company.org.uk/sbc_px625.htm
Zapytaj jakiegoś zegarmistrza czy nie ma takowych. Używane były też do zegarków i aparatów słuchowych baterie o takim napięciu.
Ewentualnie podpytaj tu
https://seltrade.pl/baterie-do-aparatow-sluchowych-power-one-varta-675-mf
Komentarz usunięty przez autora
1. Użycie zewnętrznego pomiaru światła (telefon, aparat cyfrowy, światłomierz profesjonalny)
2. Bateria 675 tak naprawdę ma napięcie 1.38 V czyli jeszcze lepiej.
3. Przerobienie baterii PX625 na adapter w oparciu o diodę Schottky'ego.
3. Zmiana ISO.
4. Inwazyjna modyfikacja światłomierza w samym
@wilk_elektryczny
@oknie
Dzięki ogromne za pomoc! Spróbuję opcję z bateriami do aparatów słuchowych i o-ringami. Wydaje mi się, że to najlepiej sprawdzi się u mnie (mam znikomą wiedzę o tym aparacie i o sprzęcie analogowym i wolałbym czegoś nie uszkodzić xD). Mam tylko nadzieję, że sam światłomierz jest sprawny ;)
źródło: comment_1667314086QpvzSEnEfmCN8gNt4suwKu.jpg
Pobierz