Wpis z mikrobloga

@mmaciejow: Sugestie/pytania ode mnie:
1. Mogłeś wcześniej zrobić tutorial o Roomie i tu go użyć zamiast DBHelpera.
2. Nie walnie Ci crashem jak zrzucisz appkę do backgroundu i ją wznowisz? Bazę otwierasz w onCreate, zamykasz w onStop
3. Pobieranie listy z bazy można było na oddzielnej metodzie zrobić, a nie w metodzie która pokazuje RV.
4. Operacje na Cursor powinny być ZAWSZE w bloku try-finally by zawsze być pewnym że Cursor
@iamtehwin: gratki za pytanie. nigdy mi się nie chciało opisywać podobnie innych artykułów :P gdzieś tam zwróciłem uwagę że jednak nie wszystko jest tak piękne jak w artykule ale w odpowiedzi dostałem typową zlewkę w stylu: u mnie działa :P
@mmaciejow bez urazy, ale większość twoich wpisów to są jakieś zbieraniny kopiuj / wklej z najpopularniejszych (nie znaczy prawidłowych) odpowiedzi z SO
@iamtehwin: dzięki za wskazówki na pewno przydadzą się na przyszłość dla mnie i czytelników :) Tak jak wspomniałem była to odpowiedź dla początkującej osoby więc nie chciałem tworzyć czegoś bardzo zaawansowanego. Pomyłka z onStop, wcześniej coś innego planowałem, a potem zapomniałem zmienić. Co do klasy User tam nie tworzyłem getterów.setterów. Biję się w pierś ponieważ chciałem to zbyt uprościć i przez to poległem. Poprawie to w najbliższym czasie :)
@JohnOliver: