Wpis z mikrobloga

Typowy wykop ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Moja odpowiedź:

Gościu, ale ty nie rozumiesz, że ja opisuję aktualny stan rzeczy? XD Gdzieś mam jakieś spekulacje nieoparte na niczym. Aktualnie Zachód jest tak bogaty, że Indie czy Brazylia nie mają cienia szans się do niego zbliżyć. Cały cywilizowany świat opiera się na tym co wymyślił i wymyśla nadal Zachód. Już bardziej prawdopodobny jest scenariusz, w którym reszta świata nie będzie mu już do niczego potrzebna

@andriankowalski11 nie potrafi dyskutować więc daje na # czarnolisto ( ͡° ͜ʖ ͡°) Wiedz, że zaorała cię licealistka drugiego roku. Wysoce prawdopodobne, że zrobiłabym to już nawet w gimbazie.
Zapraszam do poczytania jego wypocin:
https://www.wykop.pl/wpis/35001297/kolejny-dzien-kolejna-walka-na-smierc-i-zycie-z-na/
#neuropa #4konserwy #bekazkatoli #bekazprawakow
Pobierz A.....n - Typowy wykop ( ͡° ͜ʖ ͡°) 
Moja odpowiedź:
Gościu, ale ty nie rozumiesz, że ...
źródło: comment_EsB6gUIDxkkK3ISEKOin5IVpsRAwgpAX.jpg
  • 53
@Aedemkun: W pewnym sensie zgadzam się z Tobą co do tezy ze zachód jest niedościgniony dla reszy świata włącznie dla nas Polski. Ale wynika to z tego ze głównym bogactwem zachodu jest technologia. Jednak stoimy teraz na progu kolejnej rewolucji technologicznej (AI) która moze przetasowac rozkład sił na świecie. Kwestia kto pierwszy to wprowadzi. Nie wiesz jakie są postępy prac w Chinach. Historia pokazała jak bardzo los jest zmienny i każde
@Aedemkun: Nie masz o końca racji, oczywiście twój oponent też jej nie ma ale prawda jak zwykle stoi po środku. Ciężko jest porównywać gospodarki takich państw jak USA i Chiny, ponieważ to pierwsze państwo operuje na dobrobycie jednostki kosztem całego społeczeństwa (naleciałość głęboko zakorzenionego kapitalizmu), drugie państwo operuje na zjednoczonych działaniach społeczeństwa ignorując w ten sposób dobro jednostki. Naturalnie Chiny zostają z tyłu ale jako Państwo lepiej mogą sobie poradzić w
@Aedemkun: Poza tym opierasz się na statystykach z jednego źródła a z tego co można zauważyć to różnią się one zależnie od tego z której strony się patrzy i w sumie nawet niezależne źródła mają często dużą różnicę, wynika to głównie z tego że ciężko tak naprawdę zmierzyć dokładną siłę rynku wielu państw, nawet tych centralnie planowanych. Siła szarej strefy jest zbyt duża, tak samo działania urzędów nawet silnych państw mają
@Aedemkun: skończ streszczać #!$%@? podręczniki zatwierdzone przez #!$%@? kuratorium, bo się ośmieszasz wśród dorosłych. Zresztą nawet ich nie rozumiesz - za moich czasów było opisane jak Japonia z zacofanego kraju w pięćdziesiąt lat stała sie drugą największą gospodarką na świecie. Chiny mozolnie podążają tą drogą, ale właśnie uczą się myśleć, w dodatku pieniędzy mają tyle, że stawiają miasta widma w Afryce, wykupują całą Afrykę. Nim Dania zakontraktowała zgodnie z zasadami unijnymi
@Aedemkun: On się myli w sprawie Brazyli i nigerii, bo oni mają tam mentalność jak polacy za komuny.
Ale indie staną się w krótkim czasie potęgą, mnożą się na potęgę, nie są zbyt głupi, pracują na swój dobrobyt.
A zachód zostanie przegniony i podbity, będzie mniej ludzi, firmy się przeniosą do azji i będzie tyle z europy.
@raczej_schizotypal: Nikt nie pisał o Japonii. Piszemy o Brazylii, Indiach i Nigerii, które na razie nie mają żadnych perspektyw by stać się tak bogate jak Zachód. Gdzieś mam to co robią Chiny jeśli nawet pomimo tych działań obywatele tego kraju bogacą się wolniej od Amerykanów czy Polaków ( ͡° ͜ʖ ͡°) To ty się naucz pokory, bo nie masz żadnej wiedzy, jak to typowy Janusz
@Aedemkun: o Jezu, zgasiła mnie drugoklasistka xD.
Weź kułwa się zastanów co wnosisz poza pyskówkami i wyzywaniem od Januszy, bo Pjotera na Ciebie naślę xD
Typowa kobieta - prezentuje niewiele, za to czupurna i narcystyczna xD
Prezentuję Ci trend we wschodniej Azji, gdzie Korea jeszcze trzydzieści pięć lat temu była biedniejsza od Polski i Ukrainy, gdzie Japonia w kilkadziesiątvlat z kraju zacofanego stała się potęgą. Gdzie Chiny mogą już wykupić większość
@raczej_schizotypal: Tylko, że te kraje w pewnym momencie miały perspektywy by to zrobić (Japonia, Korea, Singapur, Tajwan). Chiny ich nie mają i właśnie dlatego są biedniejsze od Brazylii, a współczesny Amerykanin bogaci się szybciej od Chińczyka. Teraz reszta świat nie ma żadnych możliwości by stać się tak bogata jak Zachód. To o czym wy piszecie to spekulacje nie mające pokrycia w faktach