Wpis z mikrobloga

#esp8266 #arduino

cześć mireczki, mam problem z tym gównem zwanym #esp8266, kupiłem to na aukcji https://allegro.pl/modul-sieciowy-wifi-esp8266-sterowanie-rs232-at-i6732915689.html do układu wgrałem firmware ESP8266 v0.9.5.0 AT Firmware z instrukcji http://home.agh.edu.pl/~bartus/index.php?action=efekty&subaction=arduino&item=7 Wgrywanie według instrukcji przebiegło dobrze, ale teraz mam problem w postaci braku możliwości wpisania jakiejkolwiek komendy AT. Na screenach to co widzę w putty i monitorze portu w arduino ide, błędy te pojawiają się po odłączeniu i podłączeniu VCC z esp. Ktoś wie co zrobić? Uwaliłem układ czy jakieś inne FW wgrać? Ręce już przy tym opadają (,)
sskowron - #esp8266 #arduino

cześć mireczki, mam problem z tym gównem zwanym #esp8...

źródło: comment_UK9ln3AMErppy8VBrSVHyivQjUHrxjOJ.jpg

Pobierz
  • 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@leszek_SK: wszystkie prędkości wypróbowane i za każdym razem krzaczki, są inne od siebie, ale AT nie działają

Może zmienić soft na jakąś inną wersje? Tylko jaką?
  • Odpowiedz
@sskowron: Szanuj ESP8266 bo to dobry i tani układ, tylko c-----o udokumentowany.

Moje podejrzenia:
- nie odłączyłeś stanu niskiego z GPIO 0 po programowaniu i ESP jest nadal w trybie boootloadera

- wgrałeś na ESP firmware skompilowany nie pod Twoją wielkość pamięci FLASH i nadpisałeś sobie sekcję rfcal z kalibracją radia przez co ESP nie wystartuje. Jeśli tak jest ESP powinno zgłaszać na prędkości uart 74880 coś czytelnego
  • Odpowiedz
@QBA__: coś poczytalem , wgyrwałem blank.bin o wielkości 1MB, ale nic się nie zmienia, ciągle te same kraczki w monitorze portu, jutro ma mi przyjechać cztery sztuki tych cudów techniki xD jak bedą działały to nie zmieniam żadnego firmware :D
  • Odpowiedz
@sskowron:
NO ELO mireczku.

coś poczytalem , wgyrwałem blank.bin o wielkości 1MB, ale nic się nie zmienia, ciągle te same kraczki w monitorze portu

Teraz na 100% nie będzie działać ( ͡°
  • Odpowiedz