Wpis z mikrobloga

@klikus: Przeciez to super sprawa. Niech budzet panstwa pokrywa te wydatki, nie chcesz, zeby dziecko nie dostawalo mandatow albo zeby jadlo smaczny obiad w szkole? Ja p------e, co jest z wami nie tak?
  • Odpowiedz
@klikus mnie zawsze w------ł program dożywiania, kiedy niektóre dzieciaki biegały sobie na obiad za Free, chociaż wcale nie były jakieś biedne a ja jeżeli chciałem to musiałem sobie kupić ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
@RatKing: tylko że ta szkoła czy autobusy wcale nie są darmowe tylko i tak finansowane z kieszeni rodziców poprzez pieniądze zabrane im pod przymusem w podatkach.
  • Odpowiedz
@cup12552: Nikt nie twierdzi, ze sa darmowe. Szkola panstwowa powinna zapewniac wszystko, jest to w interesie panstwa, aby kazde dziecko mialo takie same warunki edukacji. Osobne skladki powinny byc zabronione.
  • Odpowiedz
@3edcvfr4: Jak juz postanowisz rozwinac swoja siec paroweczek krowinowych, to bedziesz potrzebowal wykwalifikowanych pracownikow, aby rozwinac biznes. Dlatego powinno ci zalezec na dobrej panstwowej edukacji.

Ogolnie: zyjemy w spoleczenstwie, rozwoj spoleczenstwa lokalnego czy narodowego lezy w interesie spoleczenstwa, czyli kazdego z nas. Prawaczki zdaja sie zapominac o tym, ze ich zycie jest uzaleznione od innych ludzkich istnien.
  • Odpowiedz