Wpis z mikrobloga

@carlo497: a nie prościej kupić 20 metrów kabla HDMI? W takiej przejściówce chyba nie ma żadnej elektroniki: poszczególne piny z HDMI zapewne chamsko trafiają do poszczególnych pinów z RJ45. Dziwny pomysł. I przy dłuższym kablu na pewno będą zakłócenia, w końcu kable RJ45 nie są przygotowane do tego, czym muszą sprostać kable HDMI
@radekrad: w moim przypadku to będzie dobre 30 metrów kabla idące przez cały salon, po schodach i cały pokój. Zobaczyłem i zacząłem się zastanawiać, bo kable sieciowe w ścianie sam kładłem i są wysokiej jakości z ekranem.
@sakson: Domyślam się, że nie jest to nic skomplikowanego, ale ktoś to sprzedaje więc pomyślałem, że ktoś to musiał sprawdzać na własnej skórze ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@carlo497: jakoś nie jestem przekonany, czy 30 metrów da radę - HDMI mogło nie być do tego stworzone i strata na napięciu, zakłócenia, opóźnienia, pojemność kabla mogą zrobić swoje. Drogie nie jest - kup, najwyżej zwrócisz albo wywalisz do śmieci. Ale jakoś nie jestem przekonany, że to zadziała a obraz będzie płynny, dobrej jakości...
@carlo497: no to skoro stać Cię na 4 wysokiej jakości kable to na biednego nie trafiło i możesz kupić tę przejściówkę ( ͡° ͜ʖ ͡°) Ale moim zdaniem nie będzie to działać przyzwoicie na takiej długości. A jak będziesz reklamować, to sprzedawca odpowie, że przecież pisał w aukcji, że znaczenie ma jakość kabla i że widocznie masz słaby, skoro nie działa...