Aktywne Wpisy
Moseva +31
Czemu chłopy tak jojczą jak trzeba starą koszulkę wyrzucić.
Zmechacona, nadruku nie widać, ma nawet dwie małe dziury.
NIE NO DOBRA JEST JESZCZE PRZECIEŻ
WYGODNA
LUBIĘ JOM
TO BENDE PO DOMU NOSIĆ
#!$%@? masz 30 doskonałej jakości, nowych koszulek(╯︵╰,)ᕙ(⇀‸↼‶)ᕗ
#bekazniebieskichpaskow #logikaniebieskichpaskow #niebieskiepaski
Zmechacona, nadruku nie widać, ma nawet dwie małe dziury.
NIE NO DOBRA JEST JESZCZE PRZECIEŻ
WYGODNA
LUBIĘ JOM
TO BENDE PO DOMU NOSIĆ
#!$%@? masz 30 doskonałej jakości, nowych koszulek(╯︵╰,)ᕙ(⇀‸↼‶)ᕗ
#bekazniebieskichpaskow #logikaniebieskichpaskow #niebieskiepaski
drylu09 +545
#nieruchomosci O nie fliperzy przeniosą się za granicę XDDDDD
Aktywne Znaleziska
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
Takie ciasto to ja lubię, mogę jeść i jeść… A to głównie dlatego, że lubię ciasta kruche na miodzie i sodzie, mają ten specyficzny smak i zapach. I jeszcze przełożone gotowanym serem – niebo w gębie. Jedyna wada to trzeba poczekać kilka godzin aż zmięknie. Żeby to nam się udało musimy mieć przede wszystkim dobry twaróg (prawdziwy), nie żadne z wiaderka. Ciężko dostać w sklepach taki. Ja kupuję u sprawdzonej osoby na targu. Nie bójmy się spróbować, czy nie za kwaśny, jaką ma konsystencję, od tego zależy nasz wypiek. Macie przykład na maśle – ile jest właściwie masła w maśle. Czytajcie skład a zrozumiecie. A teraz do dzieła, bierzmy się za sernik.
Składniki:
– 500g mąki tortowej
– 250g masła lub margaryny
– 200g cukru pudru
– 1 jajko
– 2 żółtka
– 2 łyżki miodu
– 2 łyżki mleka
– 1 łyżeczka sody
Masa serowa:
– 200g masła
– 1 kg twarogu
– 4 jajka
– 1,5 szklanki cukru pudru
– 200ml mleka
– 2 budynie śmietankowe niesłodzone
– olejek waniliowy lub cukier waniliowy
Glazura czekoladowa:
– 100 ml śmietanki kremówki 30%
– 100g mlecznej czekolady
– 50g masła
Wszystkie składniki na ciasto zagniatamy na stolnicy i dzielimy na trzy części. Z każdej części formujemy placki okrągłe lub kwadraty ( w zależności jaką mamy blaszkę), pieczemy w piekarniku przez 15 minut w temperaturze 170 stopni. Zostawiamy do wystudzenia. Przygotowujemy masę serową. Do twarogu dodajemy masło, jaja, cukier, wanilię, dobrze wymieszać, podgrzać aż masa będzie lejąca, dodać budyń wymieszany w mleku. Wszystko połączyć i zagotować ciągle mieszając, uważać bo masa lubi się przypalić.
W blaszce układamy na przemian placki i gorącą masę serową. W między czasie robimy glazurę czekoladową. Podgrzewamy kremówkę. Do gorącej kremówki (ale nie gotującej się) dodajemy połamaną na kawałki czekoladę i mieszamy aż się rozpuści (już nie podgrzewamy), na koniec dajemy masło. Gdy wszystkie składniki będą tworzyć jedną masę, wylewamy na wierzch sernika.
Sernik przykrywamy folią aluminiową i odstawiamy w chłodne miejsce na przynajmniej 12 godzin.
Smacznego.
#blogsernika