Wpis z mikrobloga

Hej Mirki!
Co myślicie o zakupach w
https://sklep.amw.com.pl/
Czy lokalne oddziały mają inne ceny? Warto sprawdzić? Wiem, że warto tylko godziny otwarcia trochę z tyłka.
Mundur za 150 zł to dobra cena? Potrzebuję czegoś do zajechania na ryby, buty zimowe i specjalne też fajne, które byście wybrali? :)
#wojsko #wojskopolskie
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Simfecstio: Jak ma być wytrzymałe, do zajechania i na ryby, to lepiej kup na Allegro mundur z demobilu brytyjskiego albo niemieckiego.

Po pierwsze - będzie taniej, a po drugie - wygodniej.

Polski mundur starego typu był chyba szyty na złość użytkownikowi, bo bez przeróbek jest strasznie archaiczny i niewygodny. Nawet w o wiele lepszej niż całoroczna wersji letniej. A stary "bawełniak" to w ogóle porażka od materiału po krój. Zresztą
  • Odpowiedz
Do codziennego chodzenia do miasta z butów taktycznych najtańszym dobrym butem będą Protektor Grom. Na ryby to nie wiem, bo to nie moja bajka i nie znam wymagań.

Wojskowe pewnie bym odpuścił, bo one nie do tego są. Chociaż są takie buty zimowe WP, ale niestety nie pamiętam wzoru. Membrana, sympatex i jeszcze jakies ocieplające bajery. Do działań w naszym klimacie bezsens, ale w sam raz na siedzenie w bezruchu.
  • Odpowiedz