Wpis z mikrobloga

nigdy nie miałem własnego #oc ale pora kupić pierwsze auto na siebie (prawko od 2011), zastanawiam się jakie najlepsze auto do 8k jestem w stanie ubezpieczyć za 1-1.200 rocznie?
wyszło mi, że już bmw 3, 1994, 1.6 będzie kosztować ok 1400zł xD
dla porównania seicento 1.1 za 850 jest możliwe..
kalkulując jakąś Octavie 2004 to już głowa zaczyna boleć ( ͡° ʖ̯ ͡°)

obie powyższe oferty z Gefion'u
mam w ogóle szanse ubezpieczyć coś innego niż Seiczka poniżej 1000zl jako pierwsze auto?
ewentualnie jakich aut szukać, aby wyszło najtaniej? wiem tylko, że im mniejsza poj. silnika tym taniej..

#motoryzacja #ubezpieczenia i wołam też @SuperUbezpieczenia_Pl:
  • 10
@mj_computer: Zapraszamy na kalkulator OC https://kalkulator.ubea.pl Znalezienie taniego pierwszego OC jest dość trudne, ale zawsze warto porównać różne opcje. Generalnie na cenę OC zdecydowanie bardziej wpływa historia ubezpieczenia OC kierowcy, jego wiek, to od kiedy ma prawo jazdy. Z czynników związanych z autem to tak naprawdę najbardziej wpływa pojemność silnika oraz to, czy auto ma instalację gazową. No i unikać BMW - tej marki ubezpieczyciele szczególnie nie lubią
@mj_computer: Mirku, wpływ na cenę ma moc i poj. silnika i sporo innych czynników na które nie masz wpływu. Jak będziesz miał już wybrany konkretny samochód to podbij na priv, policzmy ofertę z rabatem ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Guccisruczi: Sprawdzałeś w różnych towarzystwach? Jeśli jeszcze nie kupiłeś polisy, to zapraszamy na kalkulator OC/AC https://kalkulator.ubea.pl Oferta 6500 zł to jednoznacznie propozycja, której jedynym celem jest zniechęcenie danego klienta do kupna polisy w tym towarzystwie. Ubezpieczyciele muszą każdemu, kto się do nich zgłosi, przedstawić ofertę OC. Jeśli towarzystwo nie chce kogoś ubezpieczyć, daje mu taką zaporową cenę.
@Guccisruczi: Cena ubezpieczenia OC zależy głównie od właściciela auta, a nie samego pojazdu. Mając prawo jazdy od 3 lat, nie masz jeszcze raczej bogatej historii ubezpieczeniowej. Możliwe że masz zwyżki za wiek (do 25 lub 26 roku życia), za miejsce zamieszkania (jeśli mieszkasz w jakimś dużym mieście), za szkody (jeśli jakieś miałeś), za stan cywilny (jeśli nie jesteś po ślubie). Nie wiedząc prawie nic o Tobie, nie jesteśmy w stanie powiedzieć,