Aktywne Wpisy
MrBeast +12
Dobra, który influencer jako pierwszy się wyhuśta?
Nie wierzę że któryś o tym nie myśli i któryś w końcu złapie odwagę i to zrobi XD
Ale coś czuję że jeszcze największa aferka przed nami.
Wyciekną takie nagrania że to co widzimy teraz to nic.
#famemma #youtube #polskiyoutube
Nie wierzę że któryś o tym nie myśli i któryś w końcu złapie odwagę i to zrobi XD
Ale coś czuję że jeszcze największa aferka przed nami.
Wyciekną takie nagrania że to co widzimy teraz to nic.
#famemma #youtube #polskiyoutube
Jaką dawkę mefedronu trzeba przyjąć, żeby ruchać tak paszczurny i obrzydliwy ryj?
Ja wiem, że lewaczki są ultra brzydkie, ale Daria Dąbrowska to już przesadziła.
Nie, ale tak na poważnie. Nie pamiętam kiedy ostatnio widziałem równie obrzydliwą, odpychającą, paskudną twarz u człowieka. Przecież ogry są bardziej seksowne niż to gówno.
Jak można mieć aż tak brzydki ryj? I te oczy rozstawione jak u Arielki...
Daria Dąbrowska
FASHION MODEL
https://instagram.com/dabrowskadaria_
XDDDD
#gonciarz
Ja wiem, że lewaczki są ultra brzydkie, ale Daria Dąbrowska to już przesadziła.
Nie, ale tak na poważnie. Nie pamiętam kiedy ostatnio widziałem równie obrzydliwą, odpychającą, paskudną twarz u człowieka. Przecież ogry są bardziej seksowne niż to gówno.
Jak można mieć aż tak brzydki ryj? I te oczy rozstawione jak u Arielki...
Daria Dąbrowska
FASHION MODEL
https://instagram.com/dabrowskadaria_
XDDDD
#gonciarz
No i tutaj mam pytanie jak przykładowo dostaje requesta do modyfikacji Usera to jaka jest najlepsza praktyka walidacji? Sprawdzic w rescie przy pomocy UserService czy user istnieje i jezeli tak to na nim dzialac czy puszczac od razu do service userUpdate i tam rzucac wyjatek jezeli query sie nie powiedzie i w controllerze restowym lapac ten wyjatek i dalej go obslugiwac?
Chyba 1 opcja ma wiecej sensu?
#java #spring #hibernate #programowanie
Wyjątki możesz łapać global exception handlerem. Albo zrób swój wyjątek i dorzuć adnotacje jaki
Tak więc, według mnie w rescie nie robimy
Mam sprawdzac czy dany user istnieje w bazie w UserService czy UserController? Widze w internecie rozne opcje i nie wiem, ktora jest ta preferowana.
update(id, body) {
User user = repository.findById(id).orElse(new NotFoundException(message));
user.setXYZ(body.getXYZ);
return repository.save(user);
}
class UpdateUser {
//wstrzykujesz GetUser
update(user) {
User user = GetUser.getOrFail(user.id);
//update
return user;
}
}
@ajentidzej: @Burkhard: Spring sam do tego zachęca dając nam możliwość pisania logiki do walidacji w osobnych klasach z użyciem @Valid i @InitBinder
Jeśli nie w kontrolerze to po prostu wyrzucałbym wyjątek i obsługiwał przez @ControllerAdvice (co i jak powinno być w projkecie zrobione) jak sugeruje @jpawz
@bLnq: Sprawdzenie czu encja instnieje w kontrolerze
@Koryntiusz: ale ty czytaj co napisałem :D chociażby z tego powodu jest to kiepski pomysł ( ͡° ͜ʖ ͡°)