Samba em Prelúdio ...czyli #standardmuzycznynadzis ...czyli wycieczka po wykonaniach/kowerach (najlepszych, najgorszych a czasem wręcz kuriozalnych) utworów uważanych za standardy muzyki rozrywkowej
dobór utworów oraz ich kolejność są mocno subiektywne (żeby nie powiedzieć przypadkowe), utwór ten posiada jeszcze wiele wartościowych wykonań, prawdopodobnie też jakieś godne odnotowania pominąłem, jeśli brakuje twojego ulubionego doklej w komentarzu...
Vinicius de Moraes, Maria Creuza y Toquinho - - Samba em Prelúdio [na froncie taka wersja, bo chciałem coś z liryką a strasznie tu dużo instrumentalnych, które mnie bardziej kręcą]
dziś to na główną wszedłem i zobaczyłem tam komentarz tak głupi że aż ciężko mi w to uwierzyć i to jeszcze plusów sporo ma tam już coraz gorzej z ludźmi
#muzyka ... #bossanova #samba #mpb
Encyklopedyczne Info o utworze
dobór utworów oraz ich kolejność są mocno subiektywne (żeby nie powiedzieć przypadkowe), utwór ten posiada jeszcze wiele wartościowych wykonań, prawdopodobnie też jakieś godne odnotowania pominąłem, jeśli brakuje twojego ulubionego doklej w komentarzu...
<<<<<>>>>>>>
Geraldo Vandré e Ana Lúcia - Samba em Prelúdio pierwszy nagrał, pierwszy wydał
Vinícius de Moraes e Odette Lara - Samba em Prelúdio wersja jednego z autorów
Baden Powell - Samba em Prelúdio wersja drugiego z autorów, najładniejsza?
Baden Powell - Samba em Preludio i na żywo
Hebe Camargo – Samba Em Prelúdio jakież to ładne
Grażyna Auguścik & Paulinho Garcia - Samba em Preludio0 na żywo, taki sympatyczny lokalny akcent
Agnès Jaoui, Maria Bethânia - Samba em Prelúdio też ładne, podoba mi się jej wokal
Esperanza Spalding - Samba Em Preludio ładnie gra i śpiewa i ją lubię
Cyrille Aimée & Diego Figueiredo - Samba em Prelúdio (Vivre Sans Vivre) z Francji po francusku, bardzo ładne, polecam
Yves Duteil - Vivre Sans Vivre znów po francusku i znów bardzo ładnie
Patty Pravo & Vinícius de Moraes - Samba Preludio Chanson, Ballad, Vocal... ciekawe to
Ornella Vanoni, Vinicius De Moraes, Toquinho - Samba In Preludio z jeszcze inną wokalistką, która śpiewa po włosku
Quarteto em Cy, Vinicius De Moraes - Samba em Prelúdio ciekawe, chórki przednie tylko krótkie
Motis & Chamorro Quintet - Samba em Prelúdio na żywo, bardzo fajnie, ładny wokal, ładna pani ładnie gra
Marcel Powell - Samba em Prelúdio syn na drodze i w repertuarze ojca
Hélio Mendes - Samba em Prelúdio samba, bossa z nutką latino
Claudette Soares, Guilherme Arantes & Cesar Camargo Mariano - Samba em Prelúdio na żywo dość przyjemnie
Gilad Hekselman Trio - Samba Em Preludio na gitarze, ładnie grają jazzująco... bardzo polecam
Sergio Endrigo - Samba em Preludio Chanson, Schlager, Vocal... troszku popowo
Toquinho - Samba em Prelúdio z 2005 r. na żywo
Irio De Paula - Samba em Preludio pan z gitarą
Paulinho Nogueira - Samba em Preludio inny pan z gitarą, da się lubić tę wersję
Jarkko Toivonen and the Jacaranda Quartet - Samba Em Preludio gitarkowy kosmos, flet, polecam mocno
Carmen Costa - Samba em Preludio z Meksyku
Chico Buarque e Patrick Bruel - Samba em Prelúdio na żywo, chłopaki z gitarami, spoczko
Exposito E Sua Orquestra - Samba em Prelúdio orkiestrowo jazzująco, chce się tańczyć
Agostinho dos Santos - Samba em Prelúdio Samba, MPB... w sumie ciekawy wokal
Pra Balançar - Samba em Prelúdio uwaga cały alum, Bossa Nova, Samba... ok
Mísia - Samba em prelúdio na żywo... fajne wykonanie, fajny wokal
Zaz - Samba em Prelúdio na żywo, kiedyś ona będzie klasykiem, jeśli nie już
Raúl di Blasio - Samba en Preludio trochę smętne pianino
Los Machucambos - Samba em Preludio w sumie ok
Maysa - Samba em Prelúdio po włosku, spoczko
Angela & Timóteo Juntos - Samba em Prelúdio MPB... jakie lubimy
Camerata Unifor e João Carlos Martins - Samba em Prelúdio orkiestrowo
Conjunto Balansamba - Samba em Prelúdio ok
Bet. e and Stef - Samba em Preludio ładna wersja z początku tego wieku
Imagens Quartet - Samba em Preludio-Apelo też spoczko
Vinicius de Moraes, Maria Creuza y Toquinho - - Samba em Prelúdio [na froncie taka wersja, bo chciałem coś z liryką a strasznie tu dużo instrumentalnych, które mnie bardziej kręcą]