Aktywne Wpisy
Piospi +361
Jak ja mam dosyć tych sk*******w w tych głośnych samochodach, które co chwila w okolicy ryczą tymi swoimi wydechami. Nie da się siedzieć przy otwartym oknie.
Jestem petrolheadem i lubię dźwięk silników samochodów, ale mam nadzieję, że w przyszłości będą radary mierzące głośność samochodów bananowych oskarków i będą się sypały solidne mandaty. Swoją drogą trzymam kciuki, żeby UE coś z tym zrobiła nakazując producentom samochodów i motorów montaż cichych wydechów.
#warszawa
Jestem petrolheadem i lubię dźwięk silników samochodów, ale mam nadzieję, że w przyszłości będą radary mierzące głośność samochodów bananowych oskarków i będą się sypały solidne mandaty. Swoją drogą trzymam kciuki, żeby UE coś z tym zrobiła nakazując producentom samochodów i motorów montaż cichych wydechów.
#warszawa
Kantar +899
Ten tekst “to nie nasza wojna” jest tak głupi.
Tak, technicznie nie my walczymy, ale ze wszystkich wydarzeń z ostatnich dekad to wynik tej wojny będzie miał największy wpływ na przyszłość Polski.
#!$%@? to tak jakby fala powodziowa z innego kraju zmierzała do Polski i zamiast pomóc sąsiadom ja u siebie zatrzymać to debile krzyczeliby “to nie nasza powódź” xD
Jeśli rosjanie wygrają i staną pod granicami od strony Ukrainy i to jeszcze z milionami Ukraińców pod swoją kontrolą to mamy #!$%@? i to bez bezpośredniego ataku.
Tak, technicznie nie my walczymy, ale ze wszystkich wydarzeń z ostatnich dekad to wynik tej wojny będzie miał największy wpływ na przyszłość Polski.
#!$%@? to tak jakby fala powodziowa z innego kraju zmierzała do Polski i zamiast pomóc sąsiadom ja u siebie zatrzymać to debile krzyczeliby “to nie nasza powódź” xD
Jeśli rosjanie wygrają i staną pod granicami od strony Ukrainy i to jeszcze z milionami Ukraińców pod swoją kontrolą to mamy #!$%@? i to bez bezpośredniego ataku.
Czy facet lvl26 (nie-programista) mógłby zacząć bawić się w programowanie?
Skończyłem #gownokierunek. Angielski średniozaawansowany.
Jeśli tak,:
1) od czego zacząć,
2) są od tego jakieś książki,
3) ile lat mi to zajmie przy założeniu stałej 8h pracy?
Jeśli nie, czy są jakieś inne realne rozsądne alternatywy w tym temacie.
I nie chodzi mi o to, żeby być kolejnym gównoprogramistą z Indii czy innego kraju Trzeciego Świata.
Komentarz usunięty przez autora
Komentarz usunięty przez autora
@el_patron: Ogarniaj webdev, 6 miesięcy nauki i robienia własnych projektów i możesz startować na juniora. Żadnych bootcampów. Pracy od #!$%@?, kasy też, jak ktoś twierdzi inaczej to srogo #!$%@?.
@proszebardzo2: Chciałbym się do czegoś #!$%@?ć, ale niestety nie mogę bo to sama prawda. Zarobki w JS wywindowały w #!$%@? wysoko.
To nie są bajeczki, mam Ci pokazać faktury które wystawiam czy co?
@Instynkt: tragedia
Z takimi wypłatami jako norma w każdej branży to aż dziw że ktokolwiek wyjeżdża z kraju ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Na umowie o prace zostają same fleje co się boją. Takie są moje obserwacje, bo kto normalny daje się tak doić na podatkach.
Druga sprawa że w IT jest mnóstwo kolesi co ogarniają w #!$%@? ale brakuje im