Wpis z mikrobloga

@maaniek19: @czytam_komenty_arka93298_dla_beki: wydaje mi się że mam odpowiedni router z UPC -
"Compal Connect Box wykorzystywane są najlepiej przy dużych prędkościach, dlatego dodawany jest do Internetu Fiber Power 120, Fiber Power 250 oraz Fiber Power 500. "

w CMD mam Transmit rate (Mbps) : 72 - to nie powinno lecieć 72?

@zestolicy: to 802.11n powinno mi wykrywać 5Ghz prawda?
  • Odpowiedz
@dimian 72mbps to maks możliwości jak połączył się komputer z routerem zależnie od standardu i ilości antenek po jednej i drugiej stronie pracującej na 2.4ghz. a od tego odejmujesz zakłócenia od sąsiednich sieci wifi . Ściągnij wifi analyzer ze sklepu play i zobaczysz. Jeżeli chcesz mieć więcej w powietrzu to tylko 5ghz ale skoro to odpada u ciebie to kabel
  • Odpowiedz
@dimian: Pokazuje Ci 72Mbps bo masz kartę sieciową w komputerze 1x1 czy jedna antena nadawcza i jedna odbiorcza, rzeczywiście max się da na takiej karcie osiągnąć około 50Mbps w jedną stronę czyli 45Mbps całkiem spoko wynik. Ten modem z UPC ma ac 4x4 czyli max 877Mbps z tego co kojarzę ale to musiałbyś lepszą kartę do kompa kupić.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@dimian: @dimian: dobra, teraz posłuchaj. Wifi działa w eterze i używając fal radiowych jest podatne na zakłócenia i wszelkie przeszkody. Głupia szafa wypchana ciuchami potrafi sporo wytłumić. Nie ma czegoś takiego jak pełna prędkość na wifi, bo oprócz Twojej sieci, Twoje urządzenia walczą w eterze o pasmo z wifi wielu sąsiadów, sieciami ukrytymi, Bluetooth, mikrofalówkami (tak, one też dają na 2.4 GHz śmieci jak działają), z urządzeniami bezprzewodowymi
  • Odpowiedz