Wpis z mikrobloga

@riizzlaa: jakby byla w ciazy/ po porodzie w UK... to ma rok darmowego dentysty... a tak to chyba nie da rady nic taniej w uk... ale wiem ze taniej wychodzi czesto poleciec na pare dni do PL i zrobic zeby...
@riizzlaa Dental plany kupuje sie u dentysty po przegladzie, oplaci sie jesli jest duzo do roboty. Ubezpieczenie dziala czesto tak, ze refunduja koszty dentysty w wysokosci oplat NHS, wiec jak pojdziesz prywatnie i zaplacisz 50 za przeglad, to oddadza 10, czy ile tam teraz przeglad kosztuje. Sa tez lepsze oczywiscie, ale samemu kupowac sa drogie, pracodawca najczesciej takie dental plany zapewnia cenniejszym pracownikom.
@riizzlaa:
odradzam. Drogo i #!$%@? to w Londynie standard. Bylem u kilku dentystow wlaczajac niby-szwedzka klinike na seven-sisters.
Za kanalowe zaplacilem 1500GBP, a nie mieli mikroskopu..

Lot o ~8 do Wwy, nawet 3h wizyta, lot o 18 do londynu i kolacje jesz w domu. 2-3x taniej, super profesjonalna obsluga, najnowszy sprzet.
@kwiatosz: Jeśli ma II stopień to jeszcze mówimy o poprzedniej klasyfikacji specjalizacji, ale nadal chirurg to nie endodonta, może też dlatego 300, zresztą zależy też jaki ząb.
@siej Czworka prawa gorna, nie wiem jaki to. W kazdym razie chodzilo mi o to, ze to nie u swiezaka, co musi klientow nalapac, tylko gabinet juz kogos wiele lat pracujacego i kontynuujacego rozwoj zawodowy. Nie znam sie na stomatologii prawie w ogole, wiec nie umiek wiecej powiedziec...
@kalashnikov: ale co tu rozumieć?
Za 5-tkę leczoną kanałowo zapłaciłbym w Wwie ok. 1000zł. Ty twierdzisz, że zapłaciłeś w Londynie 1/4 tej ceny. Londyn to duże miasto i wierzę, że gdzieś znajdzie się gabinet gdzie leczą zęby w cenie 1/4 tego co we dużo tanszej Warszawie. Ale nie wierzę, że jakość tej usługi mocno odbiega od tej z fotki powyżej ;)