Wpis z mikrobloga

No i Virus sprzedany ( ͡° ͜ʖ ͡°) Myślę, że całkiem niezły deal z tego wyszedł. Udało mi się zamienić Virusa na Mooga Mother 32 (a i tak planowałem Matkę kupić), Korga MS20 Mini plus 1k do ręki, za co kupiłem Arturię bo sprzedając Virusa straciłem też klawiaturę midi. Przy okazji poznałem miłego pana Jerzego, który dokonał ze mną wymiany i który miał całkiem bogatą historię używania syntezatorów (miał też ich całkiem pokaźną kolekcję w mieszkaniu, ponoć w sumie 40 sztuk!).

#syntezatory #produkcjamuzyki #tworzeniemuzyki
sensi - No i Virus sprzedany ( ͡° ͜ʖ ͡°) Myślę, że całkiem niezły deal z tego wyszedł...

źródło: comment_5Azi9wbsdmnxNaeho1MAIzMrCzyeGNvO.jpg

Pobierz
  • 19
@RabarbarDwurolexowy: teraz głównie jakiś ambient/chillout.
Co do talentu, to szczerze mówiąc nie ma jakichś wymogów większych co do tego by używać syntezatory :) Teraz mam zamiar zainwestować kasę w system modularny Eurorack, jak pooglądałbyś filmiki ludzi na youtube, którzy prezentują różne moduły do Euroracka to tam talentu nie widać i zresztą nie trzeba, po prostu widać że cieszą się z tego że udaje im się jakieś dźwięki wydobyć ze sprzętu i
@sensi: właśnie ambienty mi się podobają i kiedyś w Abletonie robiłem dla jaj:) Miałem takie organki na usb najtańsze dwadzieścia klawiszy plus panel z pokrętłami pod które podpinałem pluginy do modyfikacji tych organków, nawet fajnie się po pijaku improwizowało
@sensi: wow, nieźle:), moje klimaty, często sobie zapuszczam składanki space ambient z YT na sen. Ale najlepsza jest podstacja Drone Zone z kalifornijskiego radia internetowego SomaFM, polecam.

A bawisz się Adobe After Effects bo dorobić wizualizację do tracków? tez można zarwać niejedną nockę:)
@RabarbarDwurolexowy: Widzę, że strasznie podobna droga kolegi do mojej łącznie z Somką, więc tylko dopytam się o AE. Ciężka jest granica wejścia w obsługę programu i robienia podstawowych klipów do wrzucenia w Resolume albo inne VDMXy?
@RabarbarDwurolexowy: nie znałem tego radia, przyda się czasem na uspokojenie :)
W zasadzie to z After Effects żyję :) Tzn w pracy używamy codziennie, choć do nieco innych rzeczy. Czasem myślałem żeby coś porobić z wideo tak żeby na youtuba wrzucać coś wiecej niż sam obrazek z podkładem muzycznym, ale nie mam sił do tego chyba ani pomysłów. Ale może kiedyś pokręcę jakieś klipy, bo np ostatnio latałem z kamerą i
W zasadzie to z After Effects żyję :)

@sensi: to się dobrze składa, może odpowiesz koledze @lipwig post wyżej, ja niestety sobie odpuściłem na poziomie Premiere Pro: za mało czasu na oglądanie i kopiowanie poradników z After Effects.
Co do kręcenia klipów, to też próbowałem lustrzanką 4k z dobrym obiektywem, ale u mnie nie ma ciekawych miejsc w okolicy, plus wiadomo, pora dnia wpływa na światło, tak naprawdę coś ciekawego bez
@RabarbarDwurolexowy: wolę muzykę :) tzn kiedyś bawiłem się w fotografię, kupiłem lustrzankę, nawet specjalnie kupiłem taką która kręci filmy żeby czasem coś nagrać lub w pracy ją wypożyczyć żebyśmy mogli tam coś nagrać do portfolio, ale niestety jakoś to chyba jednak nie moja bajka i wolę ten czas wolny poświęcić muzyce (choć u mnie często są takie zajawki, np przez parę tygodni się czymś zachwycam a potem wracam do innego hobby
choć u mnie często są takie zajawki, np przez parę tygodni się czymś zachwycam a potem wracam do innego hobby a potem znów za jakiś czas do tego wracam

@sensi: no jakbyś mnie opisywał:) Malowałem, zdjęcia, filmy, muzyka, symulatory lotów, kucie noży, survival, poezja i proza w szkole średniej...
Ale nie żałuję, zawsze mam coś o czym mogę poczytać z zapałem, zawsze coś ciekawego do roboty, strach mnie ogarnia jak pomyślę,
@RabarbarDwurolexowy: no tak skądś to znam :) Muzyka jest chyba akurat czymś takim stałym co powraca dość regularnie od prawie 20 lat, choć miałem kiedyś jakieś 5 lat przerwy praktycznie jeśli nie dłużej. Wypaliłem się, miałem wtedy też problemy ze słuchem po nadmiernym robieniu muzyki, ale z czasem powróciłem i teraz na szczęście większość kręci się wokół tego, choć ostatnio mówiłem już sobie dość jeśli chodzi o nowe zabawki do muzyki,
@xandra: Juno i np. Mother32 to są dwa zupenie różne światy i w różnych gatunkach różnie się sprawdzają. Do takiej muzyki jak tworzysz Juno się nadaje, zaś Mother32 już trochę średnio ;)
@xandra: przepraszam, ja jestem starej daty, jak zaczynałem w internecie w 1999 roku, to 95% różowych pasków to były fejki, plus jesteśmy na wykopie.
Jak mieszkałem w UK to miałem takiego KORGa R3 z mikrofonem, mogłem zmieniać swój głos w dźwięki kosmosu;)

To Twój SoundCloud? Super brzmienia, kurczę, chyba sobie coś zainstaluje na tablecie i się znowu pobawię, narobiliście mi smaku. Lubie jak instrument ma drewniane/drewnopodobne wykończenie. przypomina mi się początek
RabarbarDwurolexowy - @xandra: przepraszam, ja jestem starej daty, jak zaczynałem w i...

źródło: comment_DHWuZyS3WVg079tgTlyktItMSiXLGBJy.jpg

Pobierz