Aktywne Wpisy

szymski1 +59
Dowiedziałem się jak nazywa się taki dziwny fenomen którego ja i niektóre osoby czasami doświadczają podczas zasypiania. Głównie doświadcza się tego w dzieciństwie, ale u mnie również pojawia się teraz chociaż już nie tak często.
Prawdopodobnie u większości ludzi tego doświadczających, w tym u mnie, objawia się to specyficznym uczuciem występującym podczas gdy leżymy w łóżku w ciemności przez jakiś czas, a całość trwa tylko kilka sekund. Ciężko to komuś opisać, chodzi
Prawdopodobnie u większości ludzi tego doświadczających, w tym u mnie, objawia się to specyficznym uczuciem występującym podczas gdy leżymy w łóżku w ciemności przez jakiś czas, a całość trwa tylko kilka sekund. Ciężko to komuś opisać, chodzi

sawardega +78
Na live zapomnialem powiedziec ktoreo kontach na wykopie ludzi z fame np. RafDan to pracownik Boxdela mysle ze sami szybko namierzycie :D
#famemma
#famemma

Mając 8 lat wracałem z chłopakami ze szkoły u mnie na wsi. Rzucamy się gałami, wpychamy w zaspy, nacieramy dziewczyny, gdy nagle zatrzymuje się przy nas czerwony Fiat Brava. Drzwi się uchylają, a wewnątrz starszy facet w sutannie i koloratce, gestem grubej ręki zaprasza nas do środka. Niewiele myśląc wskakujemy z kolegami zatrzaskując za sobą drzwi.
I tu wydarzyła się rzecz niesamowita, gdyż... gość porozwoził nas po klatkach schodowych życząc miłego dnia, po czym odjechał w swoją stronę.
Wadam do domu, rzucam plecak w kąt, rodzice krzątają się po kuchni. Mama pyta, co tak wcześnie ze szkoły. Odpowiadam zatem zgodnie z prawdą, że ksiądz nas podwiózł. Matce aż obieraczka z rąk wypadła, ojciec unosi przerażony wzrok znad lutownicy. Rodzicielka przyklęka, bierze mnie w ramiona i z poważną miną mówi: "Synku, obiecaj mi coś. Nigdy więcej nie wsiadaj do samochodu z tym człowiekiem. To mógł być jakiś przebieraniec, zły człowiek, mógł cię porwać lub wyrządzić wielką krzywdę! Rozumiesz?"
Cóż, przytaknąłem tylko i pobiegłem grać na Pegazusie, a później...
Insta | Blog
#wanderlust - tag z moich opowiadanek i podróży.
#dzieci #bekazdzieci #heheszki #ciekawostki #kler #film #ksiadz
@Lawrence_z_Arabii: Nie wszystko jest zerojedynkowe.
Dobrze, moze i dbaja o kondycje duchowa, ale jakos te obiekty trzeba utrzymac.
Myslalem o stadionach na ktorych cwicza prywatni ludzie, a nie takie stadiony. Zreszta te powinny na siebie zarabiac.
To z tego, ze czyms trzeba przyciagnac turystow zza granicy, a jak chcesz to zrobic bez pomocy szczeblu panstwowym. Do tego potrzebne sa duze projekty, a nie mamy tak
@Wloczykij2: wiadomo, jak Kali ukraść krowę to dobrze, ale jak Kalemu ktoś krowę ukradnie to źle.
Więcej turystów odwiedziła Katedrę Notre Dame, czy Stadion Narodowy?
Poza tym turystyka to słaba gałąź gospodarki, bo generuje stosunkowo małe zyski.
@Dwadziescia_jeden: Jak mnie to triggeruje, ile ten facet ma lat? 13?
Napisałbyś "Prezydent Andrzejek Duda"?
Do jasnej cholery. Wiem, na plakatach też tak piszą, po prostu mnie to mierzi. niemiłosiernie.