@paul43 zależy mocno od lokalizacji. Na jednej ulicy Netia bez żadnej awarii i żadnych spadków a w innej tragedia. Z każdym dostawca tak jest. Najlepiej zagadać do sąsiadów. No i w danej lokalizacji często nie masz wyboru, albo w ogóle światła
Ja wiem jedno nie polecam Orange, pakiety gubił jak szalony, milion moich zgłoszeń po niedługim czasie było oznaczanych jako 'rozwiązane' pomimo tego, że nikt się ze mną nie kontaktował/nie odwiedział/ani net nie działał lepiej, co prawda było to kilka lat temu ale wątpie w jakiekolwiek zmiany. Aktualnie mam UPC 120 i szczerze polecam.
@paul43: na pewno nie netie i możecie mnie przekonywać że orange ale mam ich teraz i te problemy co czasami tu mają są niczym w porównaniu z tym co sie #!$%@? w netii żałosne prędkości, żałosna dostępność (orange u mnie ma światłowód do 600mbps, netia ma w ofercie światłowody 900mbps a u mnie oferują 100mbps XD), awarie dzień w dzień, awarie których nikt nie naprawia bo po #!$%@? a ta ich
@LotnyJerry: @Sajlenty: tak jak pisza lidzie wcześniej. Netia zależy od lokalizacji. Jak masz możliwość działać na starym dialogowym PON - obecnie Netia to niema żadnych awarii i predkości mam 100/100Mbs za 35 zł Nie chce wiecej bo nie mam wewnetrznej infry na wyzsze predkosci i nie potrzebuje wiecej w sumie.
@LotnyJerry z tą nieszczesną firmą mam kilka lat doświadczenia w dwóch lokacjach (w obu wyboru innego nie miałem) i zawsze była padaka, a szczególnie podejście do klienta przykład podałem w poprzednim wpisie. Wiadomo szansa na zmiany jest ale jak napisałem "wątpie", OP i tak zrobi jak uważa ; )
#internet
i możecie mnie przekonywać że orange ale mam ich teraz i te problemy co czasami tu mają są niczym w porównaniu z tym co sie #!$%@? w netii
żałosne prędkości, żałosna dostępność (orange u mnie ma światłowód do 600mbps, netia ma w ofercie światłowody 900mbps a u mnie oferują 100mbps XD), awarie dzień w dzień, awarie których nikt nie naprawia bo po #!$%@?
a ta ich
nie to żebym był obrońcą Orange, ale pisanie że coś jest teraz #!$%@?, bo takie było kilka lat temu to lekka przesada ¯\_(ツ)_/¯