Aktywne Wpisy
Mówcie co chcecie ale perspektywa dalszego ocieplania klimatu jest naprawdę niepokojąca. Wyobraźcie sobie, że za kolejne 20-30 lat w Afryce letnie temperatury sięgałyby po +55,60° C. Przecież to się prędzej czy później skończy jakąś naprawdę masową wędrówką ludów w kierunku Europy czy wojnami o wodę.
I żeby nie było - nie chce kolejnej gównoburzy o papierowe słomki, nie jestem ekoświrem.
Można długo dyskutować na temat wpływu człowieka na klimat, ale prawda
I żeby nie było - nie chce kolejnej gównoburzy o papierowe słomki, nie jestem ekoświrem.
Można długo dyskutować na temat wpływu człowieka na klimat, ale prawda
Wakabajashii +133
Jakiś czas temu kupiliśmy dom z małym ogródkiem, patrząc na to ze jeszcze tam nie mieszkamy to trochę zarosło tam chwastami. Stwierdziłem, że wezmę kosiarkę i pojadę je skosić żeby to jako tako wyglądało. Zacząłem kosić i nagle przyszedł sąsiad, że przez to że skoszę chwasty to u niego za płotem się pojawią bo wiatr zwieje i jeśli nadal będę kosić to wystawi mi rachunek XD. Zacząłem mu tłumaczyć, że to nic
Stanisław Cat-Mackiewicz
Źródło: http://universitas.com.pl/produkt/3733/Ksiazka-moich-rozczarowan
też mogliby sobie narzekać...
uuuu Panie kiedys to było, pół świata było nasze?
a teraz?
@imateapot: Kto żył ten żył. Maksymalnie 10% ludzi, a reszta?
Silny w regionie - owszem, ale było mnóstwo krajów na zachód od nas, potem na wschodzie ktore były od nas silniejsze. Chyba ty powinieneś się właśnie douczyc xD
Also
Cooo xD niby kiedy i niby kto? xD
@Trixie: nie zawsze. W okresie wojny 30-letniej to w Rzeczypospolitej żyło się całkiem fajnie, za to na terenach Niemiec w wyniku wojen i chorób zginęło 40-60% populacji.
Najbliźej tego byli przed pierwszą wojną światową, jednak w wtedy ich imperium było porównywalne do Niemieckiego.
@imateapot: Kiedy dokładnie i na jakiej podstawie tak twierdzisz?
@imateapot: Niby kiedy? Za złotego wieku? I wtedy nie dorastaliśmy do pięt ówczesnej potędze Hiszpanii.
Wcale nie rządzili połową świata i każdego mogli zaorać aż miło w XIX w.