Aktywne Wpisy
costom +208
Ta 16-letnia Włoszka o imieniu Desirée Mariottini jednej nocy, gdy z przystanku odjechał jej autobus, musiała do domu iść pieszo. W drodze powrotnej 4 imigrantów z Senegalu zaatakowało ją. Zabrali dziewczynę do opuszczonego, częściowo wyburzonego budynku. Przytrzymywanej podawali n-------i, rozebrali ją, gwałcili i torturowali.
Młoda Desirée Mariottini zmarła.
Zabrali nam młodą, piękną Europejkę. Zostawili siebie...
Zadali jej niewyobrażalne cierpienie.
Czy
Młoda Desirée Mariottini zmarła.
Zabrali nam młodą, piękną Europejkę. Zostawili siebie...
Zadali jej niewyobrażalne cierpienie.
Czy
parian +372
Schweppes przebił wszystkich jeśli chodzi o zmniejszanie zawartości napoju. Zostawili duże butelki, do których po prostu nalali mniej picia.
Programuję od podstawówki.
W zawodzie 5 lat doświadczenia.
Mam dość.
Mam dość uczenia się technologii które nie są istotne po paru latach.
Mam dość robienia kolejnych gównoprogramów dla pana Niemca.
Mam dość klepania gównotasków.
Najwięcej frajdy ale i najmniej pieniędzy miałem na początku kariery - kiedy pracowałem przy rzeczach związanych z przetwarzaniem sygnału. Niestety, w Polsce ośrodków z ciekawymi projektami jest mało i robienie ambitnych rzeczy nie przekłada się na ambitną wypłatę. Polska to jeden wielki software house dla projektów których nikt nie chciał robić na zachodzie.
Nie szanuję ludzi z IT. Mam szczerze mówiąc dość ich towarzystwa.
S----------e w tym fachu jest tak niesamowite, że czuję się wiecznie w piwnicy.
Nie szanuję ich wiedzy i ich "mądrości" bo ilość dzbanów jakich spotkałem dotychczas w IT sprawia, że słysząc "programista" zakładam z góry jakieś s----------e mentalne - nadmierną polityczność, brak empatii, skrajny narcyzm, chłoporozumizm (jeżeli umiem programować to znaczy, że jestem ekspertem we wszystkim), nadmiernie poważne podejście do religii (skrajny katolicyzm, czasem p---------e o tym, że każdy kto wierzy jest idiotą).
Czy ktoś z was miał tego typu odczucia? W co technicznego celować z umiejętnościami programowania żeby ominąć s----------e? Może jakieś firmy (zawsze jest opcja, że miałem pecha)?
#programowanie #programista15k
Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: sokytsinolop
Dodatek wspierany przez: Wyjazdy studenckie
Czyli chciałbyś robić CPSy a nie ma w tym roboty w PL? Hmmm, ciekawe jakie są inne wyjścia ¯\_(ツ)_/¯
@AnonimoweMirkoWyznania:
Nigdy nie pracowałem dla
Komentarz usunięty przez autora
@zakopiak: a to ciekawe, czyli u was w firmie tylko nowi dostają nudne zadania?
Nie będę tłumaczył. Jestem pewny, że jak Twoimi intencjami będzie zrozumienie tekstu, a nie p---------e się, to dasz radę.
Komentarz usunięty przez moderatora
@AnonimoweMirkoWyznania: to sie ich nie ucz. Idz do roboty gdzie maja dlugoterminowe projekty i obracaja sie w tych samych technologiach. Najlepiej backend.
Coś tam .NET często w korpo ale i mniejszych firmach (albo i bardzo małych co to przesiadły się z PHP) klepiących WinForms, WebForms, Windows Worklfow Foundation i tym podobne wynalazki. Krojenie PSD lub poznawanie co tydzień nowego
Ten komentarz został dodany przez osobę dodającą wpis (OP)
Zaakceptował: Zkropkao_Na}
Teraz siedzę przy czymś co dla laika ma z informatyką wiele wspólnego a dla nas już chyba nic, ale żyć na poziomie pozwala. UX Design.