Wpis z mikrobloga

Ej Mireczki czy takie prawdziwe #lastminute istnieje czy to jakieś legendy?

Na zasadzie, że pakujące walizkę, idziecie rano do biura i tego samego dnia, albo następnego lecie na wakacje za pół ceny? Zdarza się takie coś?

Są tu jacyś pracownicy #biuropodrozy i mogą potwierdzić? Albo ktoś z Was tak leciał na wakacje?

I czy wszystkie biura podróży mają te same oferty w różnych cenach, czy jest jakaś różnica (poza rezydentami i dodatkowymi atrakcjami?)

Może polecicie jakieś sprawdzone biuro z Krakowa? :)

Pytam bo zawsze sama organizowałam wyjazdy i nie wiem jak to wygląda w praktyce z biurami, a znajomi twierdzą, że kupili takie last minute z walizką, a mi się wydaje, że mnie wkręcają xD

#turystyka #wakacje #pytanie #kiciochpyta #krakow
  • 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop Mobilny (Android)
  • 2
@nika_blue: Często zdarzają się oferty z wylotem następnego dnia albo za kilka godzin, ale to można kupić normalnie w internecie albo przez telefon. Popatrz na lastminuter.pl
  • Odpowiedz
@nika_blue: Na takie okazje za pół ceny można polować w maju i październiku, czasami w czerwcu. W sezonie się nie zdarza, chyba że 2* w Kokkino Nero w R. bez wyżywienia ( ͡° ͜ʖ ͡°), ale z Polską Strefą.
  • Odpowiedz
@nika_blue: w internecie jest tego pełno. Ja często widzę jakieś last minute na różnych stronach, jak np. wakacyjni piraci, flay4free, czy też tanie-loty.
  • Odpowiedz
@nika_blue wiem, że zabrzmie jak typowy wykopek, lecz cóż... Tak są, ale nie w Polsce :/. Tutaj mamy 10x droższe i gorsze wakacje niż np Niemcy. Tam idziesz na lotnisko z bagazami. Podchodzisz do biura podróży i pytasz się o last minute. Tego samego dnia już wylatujesz za parę euro. (z ich zarobkami to nie dużo)
Tutaj niestety tak nie ma.
  • Odpowiedz
@nika_blue: ja również poszukuje lasta, narazie się "uczę" szukać, bo wyjazd za tydzień, trzeba trafić na dobrą godzine, np 16/17 gdzie są tanie wycieczki. Ostatnio widziałem Grecje za 1000 zł , wyjazd jutro, all inclusive, tak więc da się. Znikneło to po 5 min (:
  • Odpowiedz