Wpis z mikrobloga

Mireczki pomocy! Jako, że słońce daje jak #!$%@?, sezon rolkowy w pełni, to stwierdziłem, że to idealny moment... na kupno nowych łyżew :P
Problem jest następujący, warszawskie sklepy ssą jeśli chodzi o wybór, przynajmniej było tak ze 2 i 3 lata temu, kiedy chodziłem od sklepu do sklepu i wybór był właściwie żaden. Odniosłem też wrażenie, że sklepy te nie zamawiają dodatkowego asortymentu od conajmniej 3 lat.
Tak więc, ma ktoś do polecenia jakiś dobrze zaopatrzony sklep w promieniu 300km od stolicy? Taki w którym będzie można przymierzyć parę modeli i to w dwóch rozmiarach tęgości (o ile dany model był produkowany)?
I jeszcze pytanie dotyczące modelu, co polecacie do szerokiej (czyt. spłaszczonej) stopy? Zastanawiam się nad którymś modelem Bauera z serii Nexus, budżet jaki przewiduję to ok. 600-800 zł., ale jakby znalazło się coś naprawdę godnego uwagi, co urywa jaja, to mogę pomyśleć nad zwiększeniem budżetu ( ͡° ͜ʖ ͡°)

#lyzwy trochę #rolki #warszawa #sport
  • 4
@qbuteq: myślałem nad tymi CCM'kami, pamiętam je jeszcze jak firma ta produkowała je z logo Reebok'a ()
Za Bauerami przemawia tylko to, że są produkowane w dwóch rozmiarach tegosci, co daje większe możliwości dopasowania.

tylko najlepiej powierzyć która łyżwa najlepiej leży

Z tym mierzeniem to nie tak łatwo, o ile rolki są dość mocno rozpowszechione w naszym kraju, o tyle żeby sobie komfortowo pomierzyc wiele modeli łyżew,