Wpis z mikrobloga

@Tamerlan: pytam po raz kolejny, czy naprawde jest mozliwe, zeby ktos mogl trollowac zielonke na wykopie w sprawach tak donioslych jak wpis na facebookowym profilu ambasady niemiec?
  • Odpowiedz
interesujący dobór słów w kontekście tego, że dużą część żołnierzy pacyfikujących powstanie było Ukraińcami, Rosjanami i generalnie nie-Niemcami. Przepraszają zatem tylko za Niemców?

@miszo_balkan:
1) Ambasada Niemiec to raczej może przepraszać tylko za Niemców.
2) Jakby napisali o innych nacjach to zaraz podniosłoby się larum, że starają się winę z siebie zrzucić. Przecież jak ktoś powie, że coś zrobili naziści (precyzyjne określenie zawierające w sobie i Niemców i Austriaków i
  • Odpowiedz
Bardzo dobry gest ze strony Niemców i mówię to jako prawicowiec.
Zresztą nie rozumiem do końca tych podziałów na lewicę i prawicę, gdzie każda strona uważa się za tą najlepszą, a po obu stronach niektóre ugrupowania nie mają rigczu, a i są ugrupowania, które go już mają tylko ciężko je dostrzec.
  • Odpowiedz
Niemcy mogą

@ediz4: a ja nie mam za co przepraszać. Poza tym PW wpłynęło na to, że ogrom dolnośląskich zabytków został zburzony (tzw. burzenie na cegły), więc mogę być w-------y na tak bezsensowną decyzję. Jakby nie patrzeć, moja ojczyzna (tj. Dolny Śląsk) została ograbiona przez Polaków.
  • Odpowiedz
a ja nie mam za co przepraszać.

@lewaq3000: A kto Ci każe? No chyba że jesteś Niemcem. Przeczytaj jeszcze raz co napisali

Oddaje hołd odwadze Polakom którzy jednocząc się w tęsknocie wolnością, stawiali
  • Odpowiedz
@Verdu: poproszę, pokaż też zdjęcia jak podróżowałeś po tych krajach, bo ja lubię latać po europie i cały czas nie mogę nigdzie się dopatrzyć tych niebezpiecznych sytuacji.

A w Polsce? W Polsce jest stabilnie, nie potrzebujemy imigrantów.

• Odpowiedz