Wpis z mikrobloga

Witam Mirabelki i Mireczki! Czan na #wykopowelektury!

Poprzednią książkę, czyli drugą część trylogii - Metro 2034 - oceniliście na 6,8. Wypadła gorzej w porównaniu do Metro 2033 , która uzyskała ocenę 8.

Dzisiaj będziemy oceniać książkę, na której podstawie film miał premierę w zeszłym roku, dzięki czemu na pewno zyskała nowych fanów - It - Stephen King.

Krótki opis fabuły:

Jak oceniacię książkę? Dajcie również znać, czy ją czytaliście, czy nie, w komentarzach!

#wykopowelektury <- tag do obserwacji / czarnej listy
#ksiazki #literatura
Dele - Witam Mirabelki i Mireczki! Czan na #wykopowelektury!

Poprzednią książkę, c...

źródło: comment_NLUHRE90f21rFmYDPAopL7vXghscSG9e.jpg

Pobierz

Jak oceniacie książkę?

• 1 11.2% (47)
  • 2 3.6% (15)
  • 3 4.0% (17)
  • 4 1.9% (8)
  • 5 4.0% (17)
  • 6 6.4% (27)
  • 7 12.8% (54)
  • 8 15.9% (67)
  • 9 22.8% (96)
  • 10 17.3% (73)

Oddanych głosów: 421

• 36
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Increev: W takim razie miłej lektury Mireczku, i lepiej nie zagladaj za dużo w komentarze, ponieważ mogą pojawić się spilery!
  • Odpowiedz
@Dele: "To" mnie akat mocno nudziło pod koniec, musiałem się praktycznie zmuszać żeby doczytać. Sam pomysł jest fajny, tylko King napisał to mocno w swoim stylu, imo zbyt grafomańskim momentami xD Strasznie rozbudowane, powolnie ciągnące się opisy, a przy tym, jeśli ktoś czytał nieco więcej jego książek wcześniej, wszystko było do bólu przewidywalne. Pewnie jakby to była jedna z moich pierwszych książek Kinga to dałbym więcej, ale tak zostawiam 5/10
  • Odpowiedz
Czytałam tę książkę jakieś 10 lat temu - momentami była niestety zbyt infantylna :< Ale nie wiem, może to wynikało z polskiego przekładu, bo czasami tłumaczenia potrafią skiepścić dobrą książkę. Mimo wszystko od Kinga zdecydowanie wolę inne tytuły, It jest jak dla mnie 5/10.
  • Odpowiedz
@Dele: King'owski klasyk, który jest tytułem obowiązkowym dla każdego początkującego fana. Dziecięce lęki wykorzystane jako główny motyw budujący grozę to był pomysł znakomity :)
  • Odpowiedz
via Android
  • 1
@jakuberas
@Increev No niestety. Bardzo ładnie wygląda na półce, i osobiście nie noszę że sobą książek, bo boję się, że się zniszczą więc mi to nie przeszkadza. A może ebook?
  • Odpowiedz