SSR to niezły pain in the ass. Taki Next.js niby fajny, ale praktycznie od początku trzeba robić jakieś workaround'y. Dużo pieprzenia się, nie mówię już o tym jak #!$%@? się używa typescripta razem z next.js. Kodu przybywa a strona ledwo się powiększa. Wziąłem się za front-end i powiem szczerze że chyba nie spotkałem się z większym burdelem technologicznym ani robiąc aplikacje natywne, ani backend, ani niskopoziomowe programy.
Macie jakąś radę jak nie znienawidzić front-endu? Trochę mnie to dołuje ostatnio
@Garg84: każdy robi błędy, każdy ma problemy. Ale front-end jest dla najbardziej wytrwałych. Szczerze? Nienawidzę CSS'a, a używam go dłużej niż nie jeden wykopek ma lat.
@Garg84: dokładnie mam takie same doświadczenia z next.js, do tego stopnia ze zastanawiam się czy nie porzucić SSR całkowicie. Niestety z tego co wiem, to na ten moment tylko boty Google’a radzą sobie z CSR’em.
Co byście poradzili na notoryczne włamania do bloków ? Policja nie daje rady a ostatnio mocno się nasiliły. Łapanie za klamki, okradzione komórki lokatorski. Nawet główne drzwi od klatki są pokiereszowane bo ktoś próbował przez nie wejść. #wlamania #kradziez #zlodzieje #wroclaw
Kodu przybywa a strona ledwo się powiększa. Wziąłem się za front-end i powiem szczerze że chyba nie spotkałem się z większym burdelem technologicznym ani robiąc aplikacje natywne, ani backend, ani niskopoziomowe programy.
Macie jakąś radę jak nie znienawidzić front-endu? Trochę mnie to dołuje ostatnio
#programowanie #webdev
@Garg84: Dostać się na front-end deva i w pracy przejść na python deva. Polecam. ( ͡° ͜ʖ ͡°)