Wpis z mikrobloga

Jestem zainteresowany odkurzaczem roombą od Irobot. Czy ktoś kto posiada może powiedzieć parę słów co i jak? Czy warto czy nie? Może konkretny model poleci? Zależy mi na tych modelach co mają gumowe/silikonowe rolki, bo z podłogi dużo włosia wciągane od kota i żony ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Wstępnie myślałem o modelu 896, ale w sumie może polecany jest jakiś inny?
#technologia #kiciochpyta
  • 5
@Pshybysz: Mam od kilku miesięcy irobot roomba 681 i jestem mega zadowolony. Niby funkcje podstawowe (brak wyświetlacza) ale ładnie odkurza podłogę, płytki, panele, drewno i dywany z krótkim włosiem. Ma sylikonową szczotkę która zdaje egzamin. Wcześniej odkurzałem co sobotę (polska tradycja ( ͡° ͜ʖ ͡°) ) ale teraz zaprogramowany jest na odkurzanie 3 razy w tygodniu i mam spokój. Minus jest jeden - mały zbiornik na śmieci
@Pshybysz: miałem przez 6 lat Roombe 780, dość stary model, teraz mam Xiaomi 1gen i jeśli chodzi o poruszanie się i dokładność to działają prawie identycznie. Roomba była odrobinę cichsza na progach, Xiaomi #!$%@? czasami jakby spadł z metra wysokości. Budowa od spodu jest prawie identyczna w obu odkurzaczach - nowe pewnie się nieco różnią.

Moja 780 odmówiła posługi (kręciła się w kółko, padł chyba napęd) i właśnie też zastanawiałem się