Wpis z mikrobloga

Wiecie co Mirki grające w #guildwars2 jakie to jest wqrwiające... dobiłem tego leatherworkera do 500 i jewellera do 400, poświęciłem golda, bo jak twierdzili inni gracze Polacy "zkrafcisz sobie ascenda" - ... o takiego chooja.
Żeby zrobić jakiś pierwszy z brzegu hełm z leatherworkingu, trzeba najpierw zkrafcić jakąś insignię do której reckę ma jakiś Vendor w WvsW za pierdylion jakiejś waluty Proof of Heroics czy podobnej... żeby to wyfarmić trzeba tam biegać i być mięsem armatnim dla wykoksanych graczy z milion agony resistance... nożesz q--a yego mać...

podobnie jest ze składnikami do ascendów - trzeba x składnik, żeby zrobić składnik y żeby zrobić składnik z....
no ja yebie

#gry #rpg
snwptest - Wiecie co Mirki grające w #guildwars2 jakie to jest wqrwiające... dobiłem ...

źródło: comment_fzgfaj0NUZK3FJBcCeBHiYwFd0P5aHX3.jpg

Pobierz
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@NukeOps: nie wiem czy screen nie jest przez pomyłkę z GW1 , chodzi mi o Guildwars 2.

@juma777: sory, zabrzmiało jak "czuje się zobligowany do partycypacji w procedowaniu prolongaty traktatu akcesyjnego"
( ͡° ͜ʖ ͡°) chodziło mi, że te lepsze itemy po wbiciu max skilla wcale nie jest proste aby wykonać samemu - a bez nich średnio iść na raidy i lepsze instancje... ciężko
  • Odpowiedz
@snwptest: nic mnie tak nie irytuje w grach jak crafting. Zbieranie grzybków jest nudne, analiza statystyk by ustalić optymalny build pod względem ceny/rezultatu mi się nieprzyjemnie z robotą kojarzy, a inwestowanie pieniędzy czy doświadczenia w coś, co się nie przekłada w żadnej krótkiej perspektywie na umiejętności bojowe odbiera sporo przyjemności.
  • Odpowiedz
@snwptest wydaje mi się że obecnie nie opłaca się craftować ascended itemów. Z ciekawości, o które staty ci chodzi? Nie słyszałem żeby były jakieś specyficzne dla WvW.
  • Odpowiedz
@vertex333: chcę ogarnąć ogólnie ascended gear ile się da, część za laury kupię, ale chest, hełm, nogi, buty, naramy chcę zrobić - jeśli to możliwe. Nie szukam na WvW tylko do PvE bo to mnie najbardziej interesuje, ewentualnie raidy lub fractale (chociaż te ostatnie ciśnienie mi podnoszą szczególnie przy mapach gdzie jest akrobatyka/skakanie)
@Althorion: dokładnie tak, tyle czasu na zdobycie golda i potem golda żeby potem mieć +5
  • Odpowiedz
@snwptest: część recept na inskrypcje na poszczególne staty kupujesz u vendorów danej profesji, część jest dostępna na mapach z dodatku HoT za waluty z tej mapy lub na mapach PoF za waluty, na WvW możesz również kupić recepty ale wymaga do zaangażowania i biegania w squadzie, ta opcja jest właśnie dla ludzi którzy głównie WvW grają. Dla typowego gracza PvE łatwiej jest zdobyć recepty robiąc eventy na mapach zdobywając waluty
  • Odpowiedz
@snwptest: gram od pierwszych, zamkniętych beta testów i jedynie dorobiłem się przedmiotów ascended za osiągnięcia z Living World i dodatków. :/ Tak to jest, jak się jest casualem.

A obrazek spoko, z GW2.
  • Odpowiedz
Agony resistance jest tylko do fraktali (i chyba też raidów, ale nie wiem, bo nie grałem 4~ lata), a pierwsze 2 tiery jesteś praktycznie w stanie zrobić tylko z ascended trinketami, które natomiast możesz sfarmić bardzo łatwo na praktycznie jakikolwiek stat, jeżeli staty berserker, to chyba jednocześnie walutą z wvw + laurelki, same laurelki, komendacje z guild missions, pristine fractal relici czy też walutą z map living story s3. Jeżeli chodzi o
  • Odpowiedz