Aktywne Wpisy

adrninistrator +13
Najbardziej smuci mnie to jak zmieniło się polskie społeczeństwo. W 97 ludzie sobie pomagali, wysyłali dary do Wrocławia by ludzie mieli co ubrać. Teraz mamy więcej pieniędzy, ale każdy jest bardziej zabiegany. Nie ma już tej solidarności która była kiedyś -_- No bo co z tego że zarabiam 29k brutto na UoP miesięcznie, skoro ludzie którzy nie mają, mają jeszcze mniej i tracą wszystkie swoje najcenniejsze skarby.
To już nie jest to
To już nie jest to

pomidorowymichal1 +1121
Aż żal was czytać wykopki.
- rząd nic nie robi
- telewizja nic nie pokazuje
- trzeba było wybrać konfederacje
Nawet nie zauważyliście kiedy sami zamieniliście się w te Grażynki i tych Januszy z których tak się śmiejecie. Sami staliście się nosaczami. Nie macie ułamka wiedzy o sytuacji i jak prowadzona jest akcja ale nie przeszkadza wam mieć bardzo szerokiej i silnej opinii na ten temat. Śmiejcie się ze zidiociałego społeczeństwa? Wy je tworzycie
- rząd nic nie robi
- telewizja nic nie pokazuje
- trzeba było wybrać konfederacje
Nawet nie zauważyliście kiedy sami zamieniliście się w te Grażynki i tych Januszy z których tak się śmiejecie. Sami staliście się nosaczami. Nie macie ułamka wiedzy o sytuacji i jak prowadzona jest akcja ale nie przeszkadza wam mieć bardzo szerokiej i silnej opinii na ten temat. Śmiejcie się ze zidiociałego społeczeństwa? Wy je tworzycie

Generalnie, problem polegał na tym, że nie było problemu ( ͡° ͜ʖ ͡°) Metoda Dispose() działała jak należy, więc czemu się nie zapisywało?
Ano dlatego, że przed tamtą metodą na start programu odpalałem inną, która wczytywała plik i go rozpakowywała. Doszedłem do tego, że mimo wywołania Dispose() plik ciągle był w pamięci. Dlaczego? Ano dlatego, że w ciągu kilku sekund po wczytaniu pliku od razu chciałem go nadpisać.
Co powodowało, że Garbage Collector nie mógł zadziałać bo miał za malo czasu by zebrać plik.
Teraz przed każdym wczytaniem, manipulacją pliku ręcznie wywołuje GC.Collect(). I działa.
Czy to jest rzeczywistość programisty? Gdzie głowimy się nad problemem kilka godzin, a okazuje się, że jedna linijka rozwiązuje problem? ( ͡° ʖ̯ ͡°)
#naukaprogramowania #csharp
źródło: comment_z3ySIa1EvmKX5P276d6ceLb7ASvHndvx.jpg
PobierzNaprawde rzadko kiedy trzeba recznie wywolywac GC.Collect(). W 99% przypadkow jest gdzie widze taki kod jest fundamentalnie blednych.
Co robię źle? Użycie dispose? Nie używam go przy using jak mi zostało wytłumaczone. Użycie streamu? Będe nad tym myslał, jeśli zrobię resztę logiki w kodzie
usingco bylo bledem. Teraz brniesz w kolejny spaghetti code zamiast doczytac, ewentualnie dopytac i zrozumiec.@bacteria: ale mirko to nie jest moja kontrola wersji
Luzik.