Aktywne Wpisy
Ariel1990lbn +1444
Pan sędzia dr Maciej Mitera skazał mordercę drogowego Żaka na 20 lat więzienia, argumentując to m.in.:
"Co trzeba mieć w głowie, żeby rozpędzić Arteona - to "mały czołg", do 200 km na godzinę? Wtedy nie ma szans na reakcję, nikt nie miałby szans z tym Arteonem. Uważam, że tylko ta kara zabezpieczy społeczeństwo przed takimi kierowcami jak pan. Tym wyrokiem chronię społeczeństwo przed panem. Obserwowałem pana podczas procesu - zero refleksji –
"Co trzeba mieć w głowie, żeby rozpędzić Arteona - to "mały czołg", do 200 km na godzinę? Wtedy nie ma szans na reakcję, nikt nie miałby szans z tym Arteonem. Uważam, że tylko ta kara zabezpieczy społeczeństwo przed takimi kierowcami jak pan. Tym wyrokiem chronię społeczeństwo przed panem. Obserwowałem pana podczas procesu - zero refleksji –
źródło: xcontain-1000-1000-max-sedzia.jpg.pagespeed.ic.E7Eeph_yd7
Pobierz
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

Generalnie, problem polegał na tym, że nie było problemu ( ͡° ͜ʖ ͡°) Metoda Dispose() działała jak należy, więc czemu się nie zapisywało?
Ano dlatego, że przed tamtą metodą na start programu odpalałem inną, która wczytywała plik i go rozpakowywała. Doszedłem do tego, że mimo wywołania Dispose() plik ciągle był w pamięci. Dlaczego? Ano dlatego, że w ciągu kilku sekund po wczytaniu pliku od razu chciałem go nadpisać.
Co powodowało, że Garbage Collector nie mógł zadziałać bo miał za malo czasu by zebrać plik.
Teraz przed każdym wczytaniem, manipulacją pliku ręcznie wywołuje GC.Collect(). I działa.
Czy to jest rzeczywistość programisty? Gdzie głowimy się nad problemem kilka godzin, a okazuje się, że jedna linijka rozwiązuje problem? ( ͡° ʖ̯ ͡°)
#naukaprogramowania #csharp
źródło: comment_z3ySIa1EvmKX5P276d6ceLb7ASvHndvx.jpg
PobierzNaprawde rzadko kiedy trzeba recznie wywolywac GC.Collect(). W 99% przypadkow jest gdzie widze taki kod jest fundamentalnie blednych.
Co robię źle? Użycie dispose? Nie używam go przy using jak mi zostało wytłumaczone. Użycie streamu? Będe nad tym myslał, jeśli zrobię resztę logiki w kodzie
usingco bylo bledem. Teraz brniesz w kolejny spaghetti code zamiast doczytac, ewentualnie dopytac i zrozumiec.@bacteria: ale mirko to nie jest moja kontrola wersji
Luzik.