Wpis z mikrobloga

Przeszedłem właśnie dodatek Left Behind do #thelastofus. Cóż mogę powiedzieć - klimat zaszczucia i niepokoju jest wręcz niesamowity! Dodatek świetnie uzupełnia fabułę z podstawowej wersji (choć nie ukrywam, że chciałoby się jeszcze więcej, bo przygoda trwa około trzy godziny). Tym sposobem gra umocniła się jeszcze bardziej na mojej liście najlepszych konsolowych gier.

#ps3 #ps4
  • 3
@tomkee heh też właśnie przed chwilą skończyłem dodatek. I o ile do podstawki długo się przekonywałem ale w końcu mi podeszła to ten dodatek to zmęczyłem. Filmików więcej niż grania. No i te sztuczne relacje gówniar. Plastikowo i na siłę wszystko. Zmęczyłem to po prostu.
@robvan wg mnie ta relacja była przekonująca.

Wiedząc co później czeka Ellie, te niewinne przygody i bardzo wiarygodna miłostka nastoletnich dziewczynek tylko spotęgowały odbiór podstawki. Wizja postaci tragicznej w bezpośredniej korelacji z niewinnością i pierwszą miłością wzmacniały odbiór posępnej historii Ellie z przyszłości.

Dla mnie 10/10. Nie ma lepiej opowiedzianej historii w grach.
@mlnrz: podzielam Twoje zdanie. Narracja, ukazanie całej historii jest ewenementem w grach wideo. Chyba nie ma drugiego tytułu, który by tak angażował gracza w fabułę i relację między Ellie i Joelem.

W tygodniu odpalam podstawkę raz jeszcze :)