Wpis z mikrobloga

Jakie są sensowne zegarki z mechanizmem innym niż automat? Na chronometr mnie nie stać a poprawiania czasu co jakiś czas nie strawie.Spoko jest omega aqua terra quartz, ale ciężko dostać i jednak wyglada gorzej niż automat (tarcza, malowane indeksy). Breitlingi mi sie nie podobają. Ma to być mój jedyny zegarek. Wyznawcom „zegarków z duszą” z kolekcją 7 orientów i dwóch seiko z góry dziękuję za dyskusję.
#zegarki
  • 39
@Jarczur: do automatycznego nomosa trochę brakuje, poza tym nie ma bransolety. Skończy się pewnie tak ze nic nie kupię i będę chodził kolejne 10 lat w certinie :D
@niedlapsa: dziwne wymagania bo chcę mieć dokładny zegarek?? Jak widzę że ktoś o tanim automacie mówi ze jest zachwycony bo tylko 10s odchyłki dziennej to wpadam w śmiech, nie mam zamiaru co tydzień poprawiać czasu. Sto razy napisałem ze jakby mnie było stać na automat z wysokiej półki to bym go kupił.
dziwne wymagania bo chcę mieć dokładny zegarek??

Wyznawcom „zegarków z duszą” z kolekcją 7 orientów i dwóch seiko z góry dziękuję za dyskusję

@etron: Bo wygląda to jak marny trolling. "Hurr durr paczcie mam 8k zl na zegarek yebac wasze automaty haha 3sekundy na dobe dajcie kwarca"
@etron: > Wyznawcom „zegarków z duszą” z kolekcją 7 orientów i dwóch seiko z góry dziękuję za dyskusję.

Fajnie, że jesteś taki mądry i zajebisty, a nawet podstawowej rzeczy takiej jak w jakim budżecie szukasz zegarka nie potrafiłeś napisać w pierwszym poście. Tylko nadmienię, że najtańsze chronometry to Tissoty na Powermaticu 80 COSC. Za połowę tego co masz kupisz :P

Ogólnie jak chcesz kwarca to rozejrzyj się za Citizenami z Eco