Aktywne Wpisy
Ana77 +17
Oskarżyłam kogoś niesłusznie o oszustwo. #!$%@?łam przez telefon. Jakby było mało w w naszym środowisku powiedział o tym, a teraz okazuje się, że się skompromitowałam. Dowodem są kamery. Teraz będzie drama ze świadkami itd.Nawet nie zapytałam, tylko #!$%@?łam. Ta osoba nawet się popłakała.
Jezu jaki wstyd,teraz będzie afera z innymi oosbami, jestem spalona.
#!$%@?, nigdy nie #!$%@?łam takiej akcji.
To było wtedy kiedy dostałam hipomanii i poprostu nie pamiętam co się wtedy
Jezu jaki wstyd,teraz będzie afera z innymi oosbami, jestem spalona.
#!$%@?, nigdy nie #!$%@?łam takiej akcji.
To było wtedy kiedy dostałam hipomanii i poprostu nie pamiętam co się wtedy
public static void main(String[] args) {
// write your code here
int i = 10;
System.out.println(i++); // 10
System.out.println(--i); // 10
--i; // 9
i--; // 8
System.out.println(i); // 8
System.out.println(++i); // 9
System.out.println(i--); // 9
System.out.println(i); // 8
i++; // 9
i = i++ + ++i; // 20
System.out.println(i); // 20
i = i++ + i++; // 41
System.out.println(i); // 41
}
#programowanie #java #javapomoc
Tutaj np możesz je sobie zobaczyć dla c++ i główkuj dalej:
https://msdn.microsoft.com/pl-pl/library/126fe14k.aspx
System.out.println(i); // 20
i =
i++ //(w tym momencie wartość i była 20 i po wzięciu jej do wyrażenia zmienia się na 21)
+
i++ // (w tym momencie wartość i była 21 i po wzięciu jej do wyrażenia zmienia się na 22)
; // czyli do sumy wzięto 20 + 21 = 41, wartość i jest 22, ale ten wynik sumy 41 na końcu przypisano do i nadpisując 22
@cevilo: Jest dokladnie taki sam przy post i pre inkrementacji.
@cevilo: To nie ma kompletnie znaczenia w tym wypadku.
@69inch: Obczaj jak wyglada przeciazenie operatorow post i pre inkrementacji w C++. W javie dziala to tak samo tylo nie mozesz zajzec do srodka.
No i nigdy wiecej nie sluchaj @cevilo po aktywnosci w watku widac ze doszedl
@cevilo: A jakby babcia miala wasy to by byla dziadkiem. Popisales sie niewiedza czym sie rozni pre od post inkrementacji i teraz strasz sie jakos glupio obronic. Wracaj do nauki, po petlach musisz nauczyc sie jeszcze duzo skladni.
@cevilo: Priorytet tego dzialania nie ma najmniejszego znaczenia.
Dwie sytuacje
i = 1;
x = i++ + ++i - post inkrementacja ma priorytet czyli i++ wykona sie przed ++i
x = 3
x = i++ + ++i - pre inkrementacja ma priorytet czyli ++i wykona
@cevilo: NIEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE
@cevilo: Maja takie same wzgledem przypisania, nawet w linku ktory ty podales priorytet post i pre inkrementacji jest wiekszy niz przypisanie.
Na spokojnie zobacz sobie jak wyglada to w C++, bo kompletnie tego nie rozumiesz/
x = i++
Zwieksza i o 1, przypisuje wartosc z i do x.
x = ++i
Przypisuje wartosc i do tmp, zwieksza wartosc i o 1, przypisuje wartosc tmp do x.
Przypisanie w obu przypadkach ma taki sam priorytet, post i pre inkrementacja tez maja taki sam priorytet. Teraz rozumiesz?
@cevilo: TAKI SAM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
@FortunaHej: Odwrotnie, przybywanie z
@cevilo: Do 3 razy sztuka bo kompletnie nie rozumiesz. Priorytet to jest ktore dzialanie wykona sie pierwsze, mam nadzieje ze to jest jasne.
i = 20
x = i++ + i++
Teraz wedlug twojej tabelki priorytet post i pre inkrementacji jest wiekszy od przypisania, jasne? To wedlug twojej tabelki.
1. Skoro priorytet i++ jest wiekszy od przypisania wykona sie najpierw czyli mamy: